Oscarlı oyuncu Anna Maria Louise Italiano, tarihte bugün 1931'de New York’da doğdu. 6 Haziran 2005'te New York’ta rahim kanserinden öldü. Ödüllü sahne ve sinema yıldızı Anne Bancroft, 1967 yapımı The Graduate filmindeki çekici Bayan Robinson rolüyle tanınıyordu Bir dizi zorlu rolde kendini kanıtladığı zengin ve çeşitli bir kariyere rağmen, Bancroft sonsuza kadar genç bir Dustin Hoffman'ı avlayan leopar ceketli sofistike ile hatırlanacaktı.

Babası hazır giyim sektöründe kalıpçı olarak çalıştı ve annesi telefon operatörüydü. Erken yaşlarda oyunculuğa ilgisini gösterdi ve liseden sonra Amerikan Dramatik Sanatlar Akademisi'nde dersler aldı. Kısa süre sonra televizyon ortamında çalışmaya başladı ve 1952'de Twentieth Century-Fox'la onunla bir sözleşme imzaladığı Hollywood'a gitti. O gün yeni profesyonel adı için "Bancroft" soyadını seçti. Los Angeles Times, "Hedefim sadece bir film yıldızı olmaktı. Aktris olmanın ne anlama geldiği hakkında hiçbir fikrim yoktu. Sadece ünlü, popüler, güçlü ve zengin olmak istiyordum.”

Bancroft ilk filmi 1952'de Marilyn Monroe'nun oynadığı bir gerilim filmi Don't Bother To Knock ile güçlü bir başlangıç ​​yaptı. Ancak sonraki birkaç yıl içinde, stüdyo yöneticileri onun yeteneklerini en iyi şekilde nasıl kullanacaklarından emin değillerdi. Muhtemelen kariyerinin en üzücü rolü 1954'te Gorilla at Large'da geldi. Maymun kostümü giyerek cinayet işleyen bir trapezciyi canlandırdı. Sonunda, 1955'te New York'a döndü, ailesiyle birlikte evde yaşadı ve televizyon işi arıyordu. 

Bancroft, Kostar'ın Akademi Ödülü'ne aday gösterildi. Ama onun için roller azaldı ve aynı zamanda Bancroft daha seçici oldu. Aldığı iyi yazılmış birkaç bölüm, bale dünyasında geçen ve ona bir başka Oscar adaylığı kazandıran 1977 tarihli kadın dostluk ve kırgınlık draması The Turning Point'di. 1985'te Agnes of God filmiyle bir kez daha En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu dalında aday gösterildi.

Bancroft, 1980 yapımı bir komedi olan Fatso'yu yazıp yönetti ve kocası Mel Brooks'un bazı projelerinde rol aldı. 1999'da Deep in My Heart adlı mini dizideki rolüyle Emmy Ödülü kazandı ve bu da onu kariyerinde Emmy, Oscar ve Tony ödüllerini kazanan 15 oyuncudan biri yaptı. 6 Haziran 2005'te New York'taki Mount Sinai Tıp Merkezi'nde 73 yaşında rahim kanserinden öldü. Broadway, ertesi gece onun onuruna ışıklarını kıstı.



 

Editör: TE Bilisim