Son zamanlarda birçoğumuz beslenmemize daha çok dikkat etmeye başlamışızdır. Daha sağlıklı ve daha doğal beslenmek için araştırma yapmaya, bağışıklığımızı dinç tutacak yiyeceklere yönelmeye başlamış olabiliriz. Şu sıralar ben de öyleyim.
Pandemi bütün alışkanlıklarımızı değiştirdiği gibi yeme içme alışkanlıklarımızı da değiştirmiş durumda. Aynı zamanda içinde bulunduğumuz süreç sağlığımızın kıymetini anlamaya yardımcı olacak bir süreç. Korku ve telaş içinde evlerimize kapanmış durumda olsak da vücudumuz için neyin iyi olacağına dair kafa yoruyoruz.
Tam da böyle bir sürecin içine girdiğimiz şu dönemde organik beslenme de daha kıymetlenmiş durumda. Organik ürünlere olan ilginin yöneldiğini, organik ürünlerin satışının arttığını haberlerde görüyoruz.
Özellikle pandemi ile git gide organik tarım ve organik beslenmeye yönelik ilgi arttı. Organik tavuk, organik yumurta derken kendimizi sonsuz bir dünyanın içinde buluverdik. Eskiden yediğimiz hiçbir şeyden şüphe etmezdik her şey doğal ve organikti değişen dünyayla birlikte sorguladıklarımız arasına bir de bu eklendi ne derece doğrudur bilinmez.
Hayatın normal olduğu zamanlarda kahvaltıya gidecek olsak tabelada kocaman yazılmış ‘’Organik köy kahvaltısı’’ fiyat da dudak uçuklatan cinsten. Yediğimiz, içtiğimiz zaten aynı yumurta, peynir, domates, salatalık. Aslına bakılırsa insanlar git gide şehir hayatından kaçışın yollarını arıyor. Köy hayatına ve yaşantısına muazzam bir özlem var. Biraz da kalabalıktan uzaklaşmanın, stresli şehir hayatının ve hormonlu beslenmenin etkisi var. Şehir hayatı insanları hiçbir şey yapmadan bile yoruyor. Durup dinlenirken, otururken, yemek yerken, trafikte yol alırken…
Şehir karmaşası, sınavlar, iş temposu, rekabet, hava kirliliği şehir hayatı daha komplex yaşanırken köy hayatı daha sade kalıyor. İnsanlar, karmaşıklıktan kurtulup daha sade daha basit yaşamak istiyor. Daha doğrusu düzen yavaş yavaş buna itiyor.
Yediğimizi içtiğimizi, eskiyi, muhabbetlerimizi, eski ortamlarımızı kısaca eskiyi dair ne varsa özlüyoruz.
Eski günleri aratmayacak daha güzel günlerin umuduyla yolumuza devam etmeye, etrafımıza ışık saçmaya ve güzel günlere yürümeye devam etmeli.