CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Zamların yağmur gibi geldiğini ifade eden Kılıçdaroğlu hükümeti eleştirdi. “Onlar bozdu biz düzelteceğiz, onlar çaldı biz yerine koyacağız” ifadelerini kullanan Kılıçdaroğlu, “Onlar bir yılda bu memleketi 20 yıl geriye götürdü. Biz 5 ayda memleketi 5 yıl ileri götüreceğiz. Onlar kavga ettirdi, biz barıştıracağız. Onlar ayrıştırdı, biz kucaklayacağız. Onlar üzdü, biz sevindireceğiz. Onlar bunalttı, biz bu millete rahat bir nefes alacağız” dedi. 

Belediye başkanlarımız bütün engellemelere, baskılara rağmen başarılı görev yapıyorlar diyen Kılıçdaroğlu, “Şikayet etmeyeceksiniz, engelleri aşıp halka ulaşacaksınız. Bulunduğunuz yerlerde bir çocuk dahi yatağa aç girmeyecek. Herkesin güvencesi o kentin belediye başkanı olacak, valisi, kaymakamı, cumhurbaşkanı, bakanı değil, belediye başkanlarımız olacak” ifadelerini kullandı.

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun açıklamasından satır başları şöyle:

“ZAMLAR YAĞMUR GİBİ GELİYOR”

“Zamlar yağmur gibi geliyor ama TÜİK açıklama yaptı, tüketici fiyatları yüzde 61, üretici fiyatları yüzde 115 arttı diyor. TÜİK doğruları söylemiyor. Bunun çok daha yüksek olduğunu biliyoruz. ENAG'a göre yıllık enflasyon yüzde 143. Evet, gerçek. Patatese yüzde 207 zam geldi, salatalığa yüzde 193, patlıcana yüzde 185, margarine yüzde 160 zam geldi... Yüzde 61 doğru mu? Köpüre yüzde 221, mazota yüzde 210, LPG'ye yüzde 193, benzine yüzde 161 zam geldi. Doğru rakam yüzde 143. Enflasyon aldı gidiyor. Hükümet bu konuda 'fedakarlıkta bulunun' diyor. Enflasyon en haksız ve en acımasız vergidir. Bütün ekonomi kitapları yazar. Antalya borsasının rakamları var, Mart'ta domatese yüzde 33 zam geldi, TÜİK'e göre ise yüzde 9 düştü... Pazar mı, saraydan talimat alan bürokratlar mı? Zam artı zam artı zam eşittir Recep Tayyip Erdoğan. Kimse unutmasın. Bu işin sorumlusu sarayda oturan... Bakkalı, şoförü, simitçiyi, sanayiciyi mi sorumlu tutacağız? Kim memleketi yönetiyor? Tek kişilik hükümette en tepede kim var? Erdoğan var... Zam artı zam artı zam eşittir Recep Tayyip Erdoğan. Hayatın gerçeği bu.” 

“TCMB REZERVLERİ EKSİ 46 MİLYAR DOLAR”

“20 yıldır memleketi yönetiyorsun kardeşim. TCMB rezervleri eksi 46 milyar dolar... 1 centi bile yok. Ekonomistim diyor. Çakma ekonomist, keşke ekonomist olsa. Hangi ekonomist bunu yapar? Bir yerden ekonomist lafını duymuştur. Demişlerdir ki 'Ekonomist gelince akla Acemoğlu geliyor, o da ben de ekonomistim' diye öykünmüştür. Merkez Bankasını söğüşlediniz. 128 milyar doları yok ettiniz. Yabancı yatırımcılar Türkiye'yi terk etmeye devam ediyor. Ben faize karşıyım diyordu da. Faiz haramdır diyen kardeşlerim dinlesinler, Erdoğan doğruyu yapıyor diyenler dinlesinler. Bankaların bir numaralı geliri faizdir. Bankaların karı yüzde 322 artmış. Kamu bankalarının geliri ise yüzde 540 oranda artmış. Demek ki faizcilere hizmet eden bir hükümetimiz var. Tek kişilik hükümet var. Hani faiz haramdı? Yüzde 540 kâr ya iki ayda! Kimse TL'ye güvenmiyor. Parayı pul ettiler.”

“Vatandaşın, bankalardaki tasarruf mevduatının yüzde 64'ü dolar. Kalan kısmı TL. İcradaki dosya sayısı 23 milyonu aştı. 18 yıllık iktidarda, 5'li çeteye hizmet ediyor diye eleştirdim, tahsildarlığını yapıyor diye eleştirdim. Mahkemeden bir karar aldılar, ben ihtiyatlı konuşacakmışım, beşli çete diyemeyecekmişim. Sarayın mahkemesi böyle karar vermiş. O hakime söylüyorum. Ben 5'li çete diyeceğim, bakalım sen ne yapacaksın? Ben vatandaşın hakkını savunacağım, sen 5'li çeteden yana tavır alacaksın. Ben sana hakim değil, sen de 5'li çetenin yandaşısın diyeceğim. Bal gibi 5'li çete! 18 yılda bu 5 şirkete 203 milyar liralık iş verildi ya! Yüzde 10'u 20 milyar lira yapar! Her şeylerini finanse ediyorlar. Savcıya da sesleneyim. Rüşvet olaylarının üzerine niye gitmiyorsunuz? 5 kişiye 203 kişilik ihale verilmiş, bu 5 kişinin adı kamudan ihale alan en büyük 5 şirket diye dünya literatüründe. Sen bana kalkıyorsun 5'li çeteyi kullanma diyorsun. Bunlar bildiğimiz ihale değil. Adamı çağırıyorlar, işi sana verdim diyorlar.”

“ÇIK KARŞIMA HESAPLAŞALIM”

“İşi de dolara bağlıyorlar. Lira'yı atıyorsun köşeye, 5'li çeteye hizmet için işi dolarla veriyorsun. Ben 5'li çete dediğim için de beyefendi üzülmüş, incinmiş! Sen 5'li çeteye hizmet ediyorsun, bir daha dava aç, açmazsan namertsin! Hiçbir banka kredi vermiyorsa ben sana Hazine'den garanti veriyorum diyor Erdoğan. Bu 5'li çeteye dolar bazında ihale vereceksin, bir de Hazine olarak güvence vereceksin. Hazine bunların çiftliği mi, sen de bu çiftliğin reisi misin?”

“Ne olur ne olmaz bu Kılıçdaroğlu gelir iktidar olur, elimizden bunları alır, ya gelir siz neler yaptınız diye sorar, mahkemelere giderse, bu işi İngiliz mahkemelerine götürelim diyorlar. Sen İngiliz mahkemelerine güvence veriyorsun, T.C. mahkemelerine güvenmiyorsun. Ben sana 5'li çetenin tahsildarlığını yapıyorsun dediğim zaman da güceniyorsun. Zaten bunu yapıyorsun kardeşim, görevin bu.”

“Bu 5'li çete, 'Güzel, parayı aldık, Hazine garantisi var, sözleşmeleri imzaladık, bir talebimiz daha var. Dolar aldık ama ABD'de enflasyon olabilir. Buradan da bizi koruyun' diyorlar. Dolarla aldıysan ABD'deki enflasyon kadar para vereceğim sana diyor. Ya bana söyler misin be adam, dünyada böyle bir ihale var mı ya? Burası sömürge bir devlet mi? Hakimlerini, savcılarını devreye koyuyorsun? Kılıçdaroğlu'nun sesini nasıl gezeriz diye mahkeme mahkeme dolaşıyorsun. Mahkeme mahkeme dolaşma, dünya kadar televizyonun var, çık karşıma hesaplaşalım.”

“Saraylı kafası diye tanımladığım sizler değilsiniz. Saray ve şürekası, saraydan beslenenler, 5'li çeteler, ihalesiz iş alanlar, yolsuzluk yapıp üstü örtülenler, uyuşturucu baronlarına, tefecilere, faizcilere hizmet edenler... Saraylı kafası onların TV'lerinde, gazetelerinde var. 84 milyon bu saraylı kafasını besliyor. 

Fedakârlık yapın az kaldı diyorlar şimdi. Çiftçi kardeşim, siz tarlanıza feda etmeyin, ama saraylı kafasına veda edebilirsiniz. Kendilerini büyük gösteriyorlar, kibirli gösteriyorlar. Esnaf kardeşim dükkanını feda etme, sana bir şey yapmayım fedakarlık yap diyorlarsa dur kardeşim diyeceksin. Sandık gelirse sana veda edeceğim diyeceksin.” (Türkan ÇATAL YILDIZ)

Editör: TE Bilisim