İyilik ile iyi niyet arasındaki farkı hiç düşündünüz mü? Geçenlerde aklıma geldi iyi bir insan derken neyi kıstas alırız? İyi olmak mı yoksa iyi niyetli olmak mı önemli olan.. İyi niyet bana göre kişinin içinden, kalbinden gelir. Düşüncelerinde, davranışlarında tavır ve tutumunda iyiye dair pek çok şey yatar. İyi olmak ise kişiye, duruma göre değişir. İyi gibi görünenden korkun derler ya çok doğru o yüzden bana göre önemli olan niyettir.

İyi düşün iyi olsun derler. Bunun iyileştirici gücüne gerçekten inanırım. Ama bazen dediğim gibi insanı hüsrana, hayal kırıklığına uğratan bazen iyi niyetidir. Çoğu insan iyi niyetinden kaybeder. Ne olursa olsun ne yaşanırsa yaşansın işin ucunda kaybetmek dahi olsa bir insan duruşundan, karakterinden asla ödün vermemelidir.

Karşıdaki insana nasıl bir enerjiyle nasıl bir ruh haliyle yaklaşırsan aynı şekilde bir enerji alırsın. Etki tepki meselesi bir nevi. Geçenlerde internette rastladığım bir anekdotu sizlerle de paylaşmak isterim

‘’Bir bilgeye, “Nasıl insan oluruz?” diye sormuşlar.
“Üç adım atmakla” diye cevap vermiş bilge kişi:
“Önce sana kötülük yapanlara kötülük düşünmemen gelir; insanlığa attığın ilk adım budur...
Sana kötülük yapanlara iyilik yapabildiğin an ise, ikinci büyük adımı atar ve hakiki insan olmaya başlarsın.
Nihayet, sana iyilik yapanla kötülük yapan arasında bir fark hissetmeyecek hale geldiğin zaman insansın ve insan olursun...”

Editör: TE Bilisim