Kahramankazan’da 8. sınıf öğrencilerine yönelik “Durum Değerlendirme ve Hazırbulunuşluk Seviyesi Ölçme Sınavı” gerçekleştirildi. Kahramankazan Belediyesi’nin katkılarıyla yapılan sınavda maske, mesafe ve hijyen tedbirleri dikkatle uygulandı.

2020-2021 eğitim öğretim yılı Destekleme ve Yetiştirme Kursları’nın yüz yüze eğitime başlamasının ardından, Kahramankazan’da 8. sınıf öğrencilerine yönelik “Durum Değerlendirme ve Hazırbulunuşluk Seviyesi Ölçme Sınavı” gerçekleştirildi. Kahramankazan Belediyesi ve Kahramankazan ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle gerçekleştirilen sınav, ilçedeki ortaokullarda yapıldı. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği sınavda yeni normal hayatın olmazsa olmazı maske, mesafe ve temizlik kuralları titizlikle uygulandı. Okullara gelen öğrencilerin ateşleri sınav öncesinde ölçüldü.

Öğrencilerimizin yanındayız

Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz, 55 bin nüfuslu ilçelerinde 14 bine yakın öğrenci ve binin üzerinde öğretmen olduğunu belirterek, Kahramankazan’ın bu açıdan bir eğitim ilçesi olduğunu vurguladı. Kahramankazan Belediyesi’nin öğrenci, öğretmen ve tüm eğitim camiasının her zaman yanında olduğunun altını çizen Başkan Oğuz, “Bu doğrultuda eğitim öğretim yılı öncesinde iyçemizdeki tüm okullarımızın eksiklerini tamamlıyoruz. Çocuklarımızın pırıl pırıl ortamlarda derslerini yapmaları için elimizden geleni yapıyoruz. Okullarımızı düzenli olarak dezenfekte ediyoruz ve tüm okullarımıza el dezenfekte üniteleri yerleştirdik. Bu sınav için de tüm okullarımızı hazır hale getirdik. Yavrularımız temiz ve sağlıklı bir ortamda sınavlarına girdi” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim