Öğrencilere bayram ikramiyesi başvurusu ile ilgili detaylar yoğun şekilde araştırılıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan vatandaşlara yeni müjdeler vereceğini açıklamıştı. Bu müjdelerin ise evlilik kredisi, vatandaşlık fonu ve öğrencilere bayram ikramiyesi olduğu konuşulmaya başlandı. Ramazan ayının son haftasına girilirken öğrencilerin ‘1000 TL bayram harçlığı ne zaman verilecek?’ ‘Öğrencilere bayram ikramiyesi başvurusu ne zaman ve nereye yapılacak?’ araştırmaları da hız kazandı…

ÖĞRENCİLERE 1000 TL BAYRAM HARÇLIĞI 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz haftalarda yaptığı açıklamada en düşük emekli maaşını 2000 TL zam yaparak 5500 TL’den 7500 TL’ye çıkarttıklarını duyurmuştu. Bununla birlikte emeklilere ve yasa ile belirlenen hak sahiplerine Ramazan ve Kurban bayramlarında olmak üzere yılda iki defa ödenen bayram ikramiyesi de 1100 TL’den 2000 TL’ye çıkarıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ilerleyen zamanlarda vatandaşlara yeni müjdelerinin olduğunu da belirtti.

Kulislerde dolaşan ve gündeme gelen son bilgilere göre ise şu an üzerinde çalışmaları devam eden üç yeni müjde daha bulunuyor. Bunlardan ilki ise vatandaşlık fonu.

Kurulacak fon ile her bir çocuk doğduğunda adına açılan hesaba devlet tarafından ayda 100 ya da 200 TL gibi bir para yatırılacak. Çocuk 18 yaşında geldiğinde ise kendi adına biriken bu parayı belli koşullar altında çekebilecek. Bu para bir bakıma vatandaşlık maaşı gibi düşünülürken biriken miktarın gencin üniversite eğitiminde kullanılması formülü üzerinde duruluyor.

Müjdesi beklenen ikinci konu ise evlilik kredisi. Buna göre yeni evlenecek çiftlerin ev eşyaları ve benzeri harcamaları rahatlıkla yapması, sıkıntı çekmemesi için kamu bankaları 250 bin lira civarında bir uygun faizli kredi sağlayacak. Krediler için 2-3 yıl geri ödemesiz, daha sonra da 10 yıla yayılan vadeler uygulanacak.

Öğrencilere 1000 TL bayram harçlığı müjdesi ise son günlerin en çok araştırılan konuları arasında yer alıyor. Gelen haberlere göre öğrencilere Ramazan ve Kurban bayramlarında olmak üzere 1000’er TL’den 2000 TL bayram harçlığı ödenmesi planlanıyor.

1000 TL BAYRAM HARÇLIĞI NE ZAMAN VERİLECEK? 
1000 TL bayram harçlığının ne zaman verileceği konusunda henüz bir açıklama yapılmadı. Ancak Ramazan Bayramı’na kısa süre kalması nedeniyle ödemelerin kısa zaman içinde yapılması bekleniyor.

Diğer yandan konuyla ilgili açıklamanın Kabine toplantısında yapılacağı yönünde tahminler bulunuyor.

ÖĞRENCİLERE BAYRAM İKRAMİYESİ BAŞVURUSU NE ZAMAN VE NEREYE YAPILACAK? 
Öğrencilere bayram ikramiyesi başvurusu hakkında da şu an için bir açıklama yapılmadı. Emekli bayram ikramiyesi için hak sahiplerinin bir başvuru yapması gerekmemiş ve ikramiye ödemeleri hesaplara otomatik olarak yapılmıştı.

Ancak öğrencinin hesabının olup olmadığı ve öğrenci olduğunun otomatik olarak teyit edilip edilmeyeceği de şu an için yanıt bekleyen sorular arasında yer alıyor.

Haber Merkezi