Netflix platformu dikkat çeken yapımları ile gündeme gelmeye devam ediyor. Sessizlik (Muted), orijinal ismi ile El Silencio dizisi, polisiye gerilim türünde yer alıyor. Son günlerde birçok izleyici tarafından araştırılan dizinin gerçek bir hayattan uyarlanıp uyarlanmadığı merak konusu oldu.

Netflix’te yayınlanan yapımların ilgi çeken konuları, arama motorlarında da yer almaya devam ediyor. Netflix aboneleri, izledikleri yapımların tamamen bir senaryomu olduğunu ya da gerçek bir hikayeden esinlenerek mi kaleme alındığını araştırıyor. Bu yapımlar arasında El Silencio’da yer aldı. Merak edilen dizi de bir cinayet serisi ardından gelişen olaylar anlatılıyor.

DİZİNİN KONUSU

El Silencio’nun konusu şu şekilde aktarılıyor; ‘’Bir gencin cinayet serisinin ardındaki nedeni bulmaya çalışan bir psikoloğu konu alan polisiye gerilim dizisidir. Sekiz yıl önce Sergio, ailesini vahşice öldürdü ve reşit olmadığı için ıslahevine gönderildi. Mahkemede bile kendini asla savunmadı ve ailesini neden öldürdüğü hakkında hiç konuşmadı. Sessizliğinin itirafı olduğuna inanılıyor ama Ana Dussuel ikna olmadı. Sergio’ya takıntılı hale gelir ve sorunun kökenine inmeye niyetlenir. O gerçekten ailesini soğukkanlılıkla öldüren bir psikopat mı, yoksa başka birinin suçlarının bedelini ödemek zorunda kalan masum bir kurban mı?’’

DİZİ SENARYOSU UYARLAMA DEĞİL

Dizinin oldukça gerçekçi olan konusu, herkesin bu olayın gerçek olabileceğini düşünmesine neden oldu. Ancak dizinin konusu gerçek bir hayat hikayesinden alınmadı. Yazar ve yönetmen olan Aitor Gabilondo, senaryoyu kaleme alan isim olarak karşımız çıkıyor. Sergio karakterinin hikayesi aracılığı ile ünlü isim esas olarak gençler tarafından işenen vahşi suçlara ve bunların yetişkin yaşamlarını nasıl etkilediğine odaklanan birkaç temayı keşfetmek istediğini de ifade etti. Hikayede aynı zamanda, insanların katillere olan takıntısı ve bu hikayelere ne kadar bağlı olabilecekleri de gözler önüne seriliyor. Netflix abonelerinin mutlaka izlemesi gereken yapımlar arasında yer alan El Silencio, izleyicileri üzerinde büyük bir etki bırakmaya devam ediyor.

Haber Merkezi