Nihayet bahar geldi, güneş o sıcak yüzünü bizlere göstermeye başladı. Aylar süren uzun kış mevsiminden sonra hepimiz güneşli güzel bir günde dışarıda gezip dolaşmayı, parka bahçeye gitmeyi özlemişizdir diye düşünüyorum.                              

Açık havada spor yapmayı sevenler için sezon açıldı diyebiliriz. Spor yapmanın insanların fiziksel ve zihinsel gelişiminde önemli bir katkısı olduğu bilinen bir gerçek artık. Açık havada spor yapmanın katkısı ise çarpı iki diyebiliriz. Çünkü açık havada spor yapmanın kapalı alanda spor yapmaya göre pek çok artısı var.  Bunlardan biri uzun kış aylarında eksik kaldığımız D vitamini.  D vitamini eksikliği kemik zayıflığı, halsizlik, depresyon gibi pek çok sağlıksız sonuç doğurabiliyor. Açık havada spor yaparken bol miktarda D vitamini alırız bu da bizi stresten, depresyon ve halsizlikten uzak tutar. Açık havada yapılan sporun önemli bir diğer artısı da oksijen. Kış aylarında gittiğimiz kapalı spor salonlarında kalabalık saatlerde eğer havalandırma sistemleri de iyi değilse bu büyük bir sorun olabiliyor bazen.  Ancak dışarıda yapılan sporlarda vücudumuz ihtiyacı olan oksijeni bol miktarda alabiliyor. Bol oksijen almak yaptığımız sporun daha verimli olmasını sağladığı gibi stresten korunmamıza yardımcı olur.  Ayrıca uyku kalitemizin artmasını sağlar ve gün içinde kendimizi daha iyi ve zinde hissederiz.  Ayrıca açık alanda, park ve bahçelerde yapılan spor sosyalleşmeye, diğer insanlarla tanışıp arkadaş olmaya olanak sağlar.                                          

İster yürüyün ister koşun isterseniz de bisiklete binin fark etmez, sadece dışarı çıkın ve hareket etmeye başlayın.  Bunu düzenli yaptığınızda hayatınızın değiştiğini, kendinizi daha enerjik, zinde ve mutlu hissettiğinizi göreceksiniz.

Editör: TE Bilisim