Mudanya denince, ilk aklıma gelen mütarekedir. Yeşil Bursa tanımlanmasının temel taşlarından birisi de Mudanya’dır. Denizi ile ormanlarıyla, iklimiyle, zeytinciliğiyle turizme büyük katkı sağlayan ilçedir. Geçenlerde kardeşim Saygı Öztürk ve eşlerimizle birlikte Bursa’ya gezmeye gitmiştik. Şehre erken ulaştığımızdan, akşama kadar başka tarafları gezip zamanı değerlendirmek istedik, Mudanya’ya yöneldik, yeşillikler içerisinden Bademli bölgesinde soluklandık! 21’inci sokağa arabamızı park edip bir restaurantın önünde durduk. Yüzlerinden tebessüm akan birkaç görevli bizleri içeri buyur ettiler. Çiçekler ve çam ağaçlarının bezediği bir bahçe, sessiz, sakin tam bir aile bahçesi… Artık zamanımızda alkolsüz yerler azaldı, ailelerin huzur ortamında yemek yiyip kafa dinleyecekleri, rahatsız olmayacakları ortamları arar olduk dersem abartmamış olurum… 

Bu mekanın adı: 21 MASA. İsmini 21’inci sokaktan almış, şirin mi şirin, şirinliğe güzellik katan da çalışanları… Saygılı, ciddiyet içerisinde servis ve güler yüz… Mekan sahibi: Atakan ÖZEN, babası Turgut Özen’le çalıştırıyorlarmış.

Atakan Özen beyle sohbet ederken kendisinin aslında maden mühendisi olduğunu, restoranının aşçılığını da yaptığını söyledi… Yiyeceklerin lezzeti usta aşçıların ellerinden çıkıyor ki müşteri siparişinden belli oluyor. Önümüze konulan ekmeği yavan yeseniz, yedikçe yiyesiniz geliyor. Zerdeleççi ekmekmiş. Aşçı Varol Erdoğan yapılışını anlattı dinledik. “Görmediğimiz kalmasın 5’li meze sunalım” dediklerinde sesimizi çıkartmadık. Niye yalan söyleyeyim getirilen mezelerin adlarını ilk defa duyuyordum:

- Manzana, vertabet, Fettüs, pirpirim, dana etli pekmezli çıtır lavaş, karadut özlü kazandibi, mermerde madalyon biftek vs…

Kıymetli gurmelerimize 21 Masa’ya gitmelerini tavsiye ederim. Haşlama içli köfteyi, yoğurtlu yaprak bifteği nasıl anlatır yazarlardı merak ediyorum...! Yemeklerle fazla arası olmayan, hayatta kalmak için yemek yiyen birisi olarak benim anlatacaklarım bu kadar. İşi ehline gurmelere bırakmak en doğru olanıdır. Mekana uğrayacaklara afiyet olsun. Mekan sahibini ve çalışanlarını ciddiyet ve işlerinin ehli olmaları yönünden kutlarım.

Editör: TE Bilisim