Yeni Anayasa değişikliği meclis gündeminde. Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nda, 18 maddelik teklifin geneli görüşmeye açılacak. Teklifin tümü görüşüldükten sonra maddelerine geçilmesi oylanacak. CHP, teklife destek vermezken, MHP ise anayasa değişikliği oylamasında grup kararı almadıklarını belirtti.
MHP Kahramanmaraş Milletvekili Fahrettin Oğuz Tor, MHP Hatay Milletvekili Mehmet Necmettin Ahrazoğlu ile meclis de düzenlediği basın toplantısında, gazetecilerin sorularını da yanıtladılar. Anayasa değişikliği teklifinin Genel Kurulda görüşüleceğinin anımsatılması üzerine MHP'li Tor, "Bekleyeceğiz, göreceğiz. Bugün başlıyor, inşallah hayırlı olur." dedi.
ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİNDE GRUP KARARI ALINMIYOR
Teklife ilişkin eleştirileri dikkate alıp almayacakları sorusuna ise Tor, "MHP fikri, vicdanı hür milletvekillerinin bulunduğu bir yer. Anayasa değişikliklerinde grup kararı alınmıyor. Bazı arkadaşlar açıklama yaptı. Yapılabilir, yapılmayabilir o ayrı bir şey, kendi tercihleridir. Ama bugün başlıyor. Hep birlikte göreceğiz ne gibi bir sonuç çıkacağını." şeklinde yanıtladı.
BAHÇELİ HERKESİN HÜR İRADESİNE BIRAKMIŞTIR
Aynı soruya yanıt veren Ahrazoğlu da MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, kendilerine bir talimatının olmadığını belirterek, "Herkesi kendi kişisel düşüncesine ve hür iradesine bırakmıştır. 'Evet' veya 'hayır' diyecek arkadaşlarımız kendi kişisel görüşlerini açıklamıştır. Biraz bekleyelim. Olayı bir tek 'evet' ve 'hayır' noktasına da getirmemek gerektiğine inanıyorum. Ülkenin, toplumumuzun, milletimizin geleceğiyle ilgiliyse biraz beklemekte fayda var. Neticeyi göreceğiz." yanıtını verdi.
BİZİM SEÇİM KORKUSU GİBİ BİR ENDİŞEMİZ YOK
"Erken seçim tartışmalarının üzerinizde bir baskı oluşturduğunu düşünüyor musunuz?" sorusu üzerine Ahrazoğlu, MHP'nin hiçbir zaman milletten kaçmadığını kaydederek, "Bizim, seçim korkusu gibi bir endişemiz yok. Yarın günler neyi gösterecek hep birlikte göreceğiz. Bizim bu milletin, devletin hayrına ne gerekiyorsa da onu yapacağımıza emin olun. Milletimiz de emin olsun. Önce 'ülkemiz ve vatanımız' diyoruz." sözleri ile yanıtladı. MHP'li Tor ise "Biz yüce Mevla'ya gönülden inanan insanlarız. Seçim olur, kazanırsın kazanmazsın, böyle bir kaygımız yok. Görelim Mevla neyler, neylerse güzel eyler." değerlendirmesinde bulundu.
(Cengiz ALDEMİR)
Editör: TE Bilisim