Teknik Eğitim Vakfı (TEKEV) Genel Başkanı Erdoğan Özen, Yenimahalle Şehit Mehmet Şengül Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne bir ziyarette bulundu. Özen'in ziyaretine Vakıf yöneticileri de eşlik etti. Özen, Koronavirüs salgınıyla mücadele için verdikleri cansiperane Kovid-19 mücadelesine sağlık ekipmanı üretim seferberliği kapsamında destek vermelerinden dolayı okul müdürü Orhan Yılmaz'a "Gurur Belgesi" takdiminde bulundu.

Yenimahalle Şehit Mehmet Şengül Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Orhan Yılmaz, TEKEV Genel Başkanı Erdoğan Özen ile vakıf yöneticilerinin gerçekleştirdiği ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi,  Koronavirüs (Kovid-19) önlemleri kapsamında gerçekleştirdikleri maske üretimi ve Koranavirüse karşı yüz koruyucu siperlik maske ile temizlik ve dezenfeksiyonla ilgili ihtiyaç duyulan tüm malzemelere ilave olarak üretimlerine yeni ekledikleri teknolojik  ürünler; Ultraviyole (Maske) Temizleme Cihazı, Ultraviyole Sterilizasyon Robotu, UVC Ortam Sterilizasyon Cihazı ile ilgili bilgilendirmede bulundu.

Koronavirüs ile mücadele kapsamında Yenimahalle Şehit Mehmet Şengül Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından üretimi geliştirilen ürünler ile tasarımı ve üretimi okul tarafından üstlenilen yeni projeler hakkında bilgi alan Özen, 'Meslek Lisesi Memleket Meselesi' sloganının koronavirüs sürecinde sadece sloganda kalmadığını belirterek, "Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerimiz Koronavirüs (Kovid-19) önlemleri kapsamında maske üretiminden, temizlik ve dezenfeksiyonla  ilgili ihtiyaç duyulan tüm malzemelere kadar  üretimde bulunarak, tüm kapasiteleriyle bu süreçte milletimizin yanında yer almış, ülkemizin gururu olmuştur. Öncelikle süreci başarılı bir şekilde yürüten Okul Müdürümüz Orhan Yılmaz'a ve yöneticilerimize, yine çalışmalara ve üretime katkı sağlayan teknik öğretmenlerimiz ile bu süreçte emeği geçen tüm öğrencilerimize çok teşekkür ediyorum." dedi. 

Özen konuşmasına şöyle devam etti: "Eğitim, Kovid-19 salgınının sebep olduğu olumsuzluklardan en fazla etkilenen alanlardan bir olmuştur. Ülkemiz de diğer ülkeler gibi eğitimin kesintiye uğramaması için uzaktan eğitim yolu ile öğrencilerimize destek olmaya çalışmaktadır.

Milli Eğitim Bakanlığı son yıllarda mesleki ve teknik eğitimin cazibesini artırmak için yeni düzenlemeleri uygulamaya geçirmiş ve bu konudaki çalışmalarını yoğunlaştırmıştır. Yapılan bu çalışmalardan bazı eksikliklere rağmen memnuniyet duyduğumuzu da belirtmek isterim. İnşallah bu tür gayret ve çabalar önümüzdeki günlerde de artarak, devam ettirilecektir.

Yaşadığımız Kovid-19 sürecinde mesleki-teknik eğitim kurumlarımız acil ihtiyaç duyulan tıbbi ve medikal ürünlerin üretilmesinde, her olağanüstü durumda olduğu gibi elini taşın altına koymuş, çok önemli katkılar sağlamıştır.

Salgının ilk günlerinde ihtiyaç duyulan temizlik malzemelerinden, maske üretimine, yüz koruyucu siperlik ve tek kullanımlık önlük/tulum üretiminden, solunum cihazı, sterilizasyon cihazı ve maske makinesi üretimi gibi çok farklı sektörlerde zorlu sürecin  atlatılmasında faal ve özverili çalışan mesleki-teknik eğitim kurumlarımız olmuştur.

MESLEK LİSELERİ GURUR KAYNAĞI OLDU

Onlarla gerçekten ne kadar övünsek azdır. İmkân ve fırsat verildiğinde bu kurumlarımızın neler yapabileceği kamuoyunun gündemi olmuştur. Mesleki teknik eğitim kurumlarımız aynı zamanda milli üretim, millî gücün de merkezi olduklarını tüm dünyaya bu yaşanan olumsuz süreçte göstermiştir. Yapmış oldukları çalışmalar sadece ülkemizde değil, uluslararası medyada da dikkat çekmiştir. BBC, CNN vb. haber kuruluşları ülkemizdeki  mesleki-teknik eğitim kurumlarının üretim üssüne dönüştürüldüğüne yönelik haberleri peşi sıra yayınlamışlardır. Bütün bu ülkemiz ve dünya kamuoyuna yansıyan çalışmalar da bizler için gurur kaynağı olmuştur."

Konuşmaların ardından TEKEV Genel Başkanı Özen, okul müdürü Yılmaz'a "Gurur Belgesi" takdiminde bulundu. Yılmaz da kendilerine takdim edilen "Gurur Belgesi"nden dolayı da Özen ve yöneticilerine teşekkür etti.

"Gurur Belgesi" takdiminin ardından TEKEV Genel Başkanı Özen ve beraberindeki heyet okulu gezerek, koronavirüs kapsamında üretilen yeni teknolojik ürünler; Ultraviyole (Maske) Temizleme Cihazı, Ultraviyole Sterilizasyon Robotu ve  UVC Ortam Sterilizasyon Cihazı'nı inceledi, atölyelerde öğrencilerin mesleki gelişimlerine dönük gerçekleştirilen proje ve çalışmalar hakkında okul müdürü Yılmaz ve teknik öğretmenlerden bilgi aldı.

Editör: TE Bilisim