Haber: Kadir Gürhan

Mamak Belediyesi tarafından düzenlenen faaliyet lansmanında konuşan Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, Mamak’ta kurulacak olan Organize Sanayi Bölgesinin (OSB) müjdesini verdi. Köse, “Söz verdiğimiz vaatlerden daha fazlasını milletin hizmetine sunduk. Mamak Organize Sanayi Bölgesini 10 milyon metrekarelik bir alana işaretledik. ASO ile birlikte bu projemize başlayacağız. OSB inşa edeceğiz. Güzel Mamak’ımızda insanlarımız istihdam alanına kavuşmuş olacak” diye konuştu.

Görevde olduğu 3 yılda imza attığı projeleri anlatan Köse, kentsel dönüşümden, çevre düzenlemesine, turizmden, kültür, sanat ve spora kadar birçok alanda çalışmalara imza attıklarını söyledi. Söz verdikleri çalışmalardan daha fazlasını hayata geçirdiklerini belirten Köse, “Mamak daha güzel olacak diye başladığımız çalışmalara Mamak daha güzel oluyor diye devam ediyoruz. İki tür insan vardır; birincisi iş üretenler, ikincisi mazeret üretenler. Bizler her zaman iş üretenlerden olmayı tercih ettik ve bu yönde gayret sarf ettik, başarıya da ulaştık” ifadelerini kullandı. 

Yerel ve ulusal basından çok sayıda temsilcinin katıldığı faaliyet lasmanında 3 yıl içinde yapılan 98 projeden bahsedildi. Hesap verebilir bir duruş sergilediklerinin altını çizen Köse, “Mamaklıların yaşam kalitesini artırmak için çalışıyoruz. Maharet, sadece şehir kurmakta değil, o şehrin insanlarının kendini mensup hissedecekleri, aidiyet rengini almış bir anlayış oluşturmaktadır. Mamaklıların vergileri ile oluşturduğumuz belediye kaynaklarını Mamaklıların yaşam kalitesini artırmak için kullanıyoruz. Yani vatandaştan toplanan vergiler hizmet olarak yine vatandaşa geri dönüyor. Tüm hizmetlerinde birinci sınıf olma gayreti taşıyan, “ben” yerine “biz” diyen, şahsi değil ortak akılla çalışan; hak, hukuk ve adalete inanan, doğruluk ve tarafsızlık için mücadele eden, ilkeli ve disiplinli bir yönetim anlayışı ile Mamak’ı daha ileri götürmek için çalışıyoruz” açıklamasında bulundu. 

“BİZLER HER ZAMAN İŞ ÜRETENLERDEN OLMAYI TERCİH ETTİK”

Sosyal Belediyecilik anlayışından bahseden Köse, “İki tür insan vardır; birincisi iş üretenler, ikincisi mazeret üretenler. Bizler her zaman iş üretenlerden olmayı tercih ettik ve bu yönde gayret sarf ettik, başarıya da ulaştık. Maalesef muhalif belediyelerde aynısını söylemek mümkün değil… Biz iş üretirken onlar hep mazeret üretiyorlar. Yapamadıkları her iş için bir mazeretleri var. Adeta evde sular kesikti ders çalışamadım diyen haylaz çocuklar gibi girdikleri her sınavda hepsi sınıfta kaldı. Elbette ilk seçimde millet onlara hak ettiği karneyi açık olarak gösterecektir” diye konuştu.

Sosyal medya belediyeciliği yapanların balonlarının patladığını belirten Köse  “Sosyal belediyeciliğe sığınan ama aslında “sosyal medya” belediyeciliği ile algı yönetimi ile çalışanlar saklanacak yer bulamıyorlar. Vaatlerinin bir balondan ibaret olduğu, o balonların teker teker patlamasıyla ortaya çıkıyor. Ama atalarımızın dediği gibi “zararın neresinden dönersen kardır” anlayışı ile milletimizin giderek bunlarla aralarına mesafe koyduklarını görüyoruz. Bizler de bu süreçte milletimizin sesi olmak adına verilen sözleri ve vaatleri takip ediyoruz.”

10 MİLYON METREKARELİK ALANA OSB

Belediyeciliği yanlış işlerde kullananları hedef alan Köse, “Şişirilen belediye kadroları, denetimden kaçırılan belediye şirketlerinin hesapları, saklanan belgeler, adeta kabileye dönüşen yönetimler, ahbap çavuş ilişkileri tam da eski Türkiye’nin izlerini taşıyor. Eleştiriler karşısında çirkinleşen tavırlar alıyorlar. Suç işlerken yakalanmış olmanın verdiği telaşla yaptıkları işleri de ellerine yüzlerine bulaştırıyorlar. Söz verdiğimiz vaatlerden daha fazlasını milletin hizmetine sunduk. Yapılacak ve yapılmasını planladığımız birçok projenin müjdesini de buradan veriyorum. Bunlardan biri de Mamak Organize Sanayi Bölgesi. Mamak Organize Sanayi Bölgesini 10 milyon metrekarelik bir alana işaretledik. ASO ile birlikte bu projemize başlayacağız. Organize Sanayi Bölgesi inşa edeceğiz. Güzel Mamak’ımızda insanlarımız istihdam alanına kavuşmuş olacak” diye konuştu.

“MAMAK’IN GELECEĞİ İÇİN TÜM GAYRETİMİZLE ÇALIŞIYORUZ”

Sadece imar eden değil insanı ihya eden bir belediyecilik anlayışını her zaman düstur edindiklerini söyleyen Köse konuşmasına şu şekilde devam etti: “Her zaman güler yüzü, saygıyı, samimiyeti, tevazuyu işlerimizin merkezine yerleştiriyoruz.  Vatandaşa değer veren, sorunlarına samimiyetle çözüm arayan, gayretli, çalışkan dürüst bir belediyecilikten bahsediyorum. Hepimiz çok iyi biliyoruz ki gönülden yapılan her iş bereketlenir, yüksünerek yapılan işlerin ise hiç kimseye bir faydası olmaz. Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren 98 projenin yapımını tamamladık hizmete açtık. 15 projenin daha yapımı devam ediyor. Mamak’ın geleceği için tüm gayretimizle çalışıyoruz. Mamak’ın hak ettiği değere kavuşması için gece gündüz 24 saat çalışmaya devam edeceğiz. Halkımızın duaları, bizim gayretlerimizle Mamak’ı çok daha ileriye taşıyacağız. Her gün bu heyecanla işimizin başındayız. Bugün 3 yılda kat ettiğimiz mesafe ortada. Odağımıza insanı koyduk, önce insan dedik. Dürüst çalışmanın ve verilen sözleri tutmanın karşılığında elde edilen güvenin, bizler için en önemli sermaye olduğuna inanıyoruz. Planlı programlı ve büyük bir uyumla çalıştığımız, her adımı düşünerek ve planlayarak attığımız için bugüne kadar önümüzü net görmeyi ve doğru kararlar almayı başardığımızı biliyoruz. Bu topraklara ve milletimize karşı, yüreğimizde büyük bir sorumluluk duygusu taşıyoruz. Tek hedefimiz var, Türkiye’ye yakışır bir Mamak oluşturmak.”

“PARKLARIMIZ ÇOCUK SESLERİYLE DOLU”

Köse, “İnşaa ettiğimiz tesislerimizde her biri yaşayan birer mekan. Cıvıl cıvıl çocuklar, pırıl pırıl geleceğe hazırlanan gençler, evlerimizin direği cefakar kadınlar, vefa borçlu olduğumuz nineler dedelerle dolu her biri. Kütüphanelerimiz, Gençlik Merkezlerimiz ve Yüzme Havuzlarımız gençlerin buluşma noktası oldu bile. Parklarımız çocuk sesleriyle dolu, Millet Kıraathaneleri, Mahalle konakları ve Sosyal tesislerimiz konuklarını ağırlıyor. Mamak artık buram buram lavanta kokuyor. Kadınların emeği üretime, kazanca dönüşüyor. Güzel Mamak tıpkı parklarındaki bin bir ağaç gibi yeşeriyor, boy veriyor. Sebze ve meyve bahçeleri el emeği göz nuru yepyeni lezzetler sunuyor. Güzel Mamak şehri, Uyanık kütüphaneleri, Gençlik merkezleri, Yüzme Havuzları, Ekolojik Köyü, Lavanta Bahçeleri, Millet Bahçeleri, Kanyonu, Bilim Merkezleri ve Şenlikleriyle, Tematik parkları, Geleneksel Ankara Konakları ve Millet Kıraathaneleriyle başkentimizin cazibe merkezlerinden birisine dönüşüyor” dedi. 

“HİZMET ALAN BEBEK VE AİLE SAYIMIZ: 3.639”

Ankara’nın ilk bebek kütüphanesini Mamak’ta açmanın gururunu yaşadıklarını kaydeden Köse, “Mamak Belediyesinin, bebeklerin erken yaşta kitapla tanıştırılması ve ileride iyi birer kitap okuyucusu olmaları amacıyla yapımına başladığı Bebek Kütüphanesi Projesi’nin ilki Yeşilbayır Aile Merkezinde hizmete açtık. Bebeklerin görsel okuma dönemlerinde faydalanacakları oyuncak ve dokunmatik kitapların yer aldığı kütüphanemizde, çocukların gelişimine katkı sağlamanın yanı sıra uzmanlar tarafından ebeveynlere kişisel gelişim eğitimleri veriyoruz.  0-3 yaşındaki bebek ve ailelerinin yararlandığı kütüphanemiz randevu sistemi ile hizmet veriyor.  Bebek kütüphanesi ile bebeklere okunacak kitaplar sayesinde değerler eğitimine sağlıklı bir temel oluşturulması, bilinçsiz teknoloji kullanımının en aza indirilmesini de hedefliyoruz. Hizmet alan bebek ve aile sayımız: 3.639” diye konuştu. 

Editör: TE Bilisim