A Milli Takımımız, UEFA Uluslar B Ligi 3. Grup altıncı ve son maçında deplasmanda Macaristan'a 2-0 mağlup oldu. Grubu 6 puanla tamamlayan ay-yıldızlılar, Sırbistan'ın, Rusya'yı yenmesiyle birlikte UEFA Uluslar Ligi'nde C Ligi'ne düştü.
Milli Takımımız, oynadığı son 8 maçta tek galibiyet elde edebildi. Bu süreçteki iki yenilgisini de Macaristan karşısında yaşayan ay-yıldızlı ekip, 5 beraberlik alırken, yalnızca 1 kez kazandı. Bu maçlarda 11 gol atan milli takım, kalesinde ise 14 gol gördü. Ülkemiz, Güneş idaresinde oynadığı 50. resmi maçta 10. yenilgisini aldı. 28 maçı kazanan ay-yıldızlı ekip, 12 karşılaşmada ise eşitliği bozamadı. Bu maçlarda 85 gol atan ay-yıldızlı ekip, kalesinde 41 gol gördü.
Gel gelelim maçın hikayesine, önceki yazımızda da belirttiğimiz gibi Rusya karşısında oynadığımız oyunun bir üst lige çıkmak için yetmeyebileceğini belirtmiştik. Nitekim dün ki maçta bunu gözlerimizle gördük. Defansın sos verdiğini Rusya’nın 10 kişi kalmasına rağmen pozisyon ürettiğini söylemiştik. Rusya maçından sonra Macaristan karşısında da aynı görüntüyü sergiledik. Hal böyle olunca yenilgi de kaçınılmaz oldu. Bahsettiğimiz sorunlara önlemler alınmamasına, oyuncuların Macaristan karşısındaki kötü oyunu da eklenince sahadan 2-0 ayrılmamız kaçınılmaz oldu. Macaristan’a yenilerek küme düştük. Anlayacağınız hayaller A Ligi, hayatlar C Ligi. C Ligi’nde hangi takımlar yer alıyor diye bir göz atabilirsiniz. Göz attıktan sonra biz nasıl bu lige düştük gerçeğini daha iyi anlamış olacaksınız. Artık C Liginde farklı galibiyetlerle gazete manşetlerini süsleriz çocuklar.
T24 Yazarı Ahmet Talimciler’in bu maçtan sonra kullandığı şu sözler spikerlerin kulağına küpe olsun; gerek Rusya karşılaşmasında gerekse de Macaristan karşılaşmasında maçları anlatan spikerlerimizin şu tuhaf maç anlatım yaklaşımlarının artık sıkıntı verdiğini söylemeliyim. Sürekli olarak oynanan karşılaşmayı anlatmak yerine saha içerisinde hakemin verdiği kararlara yönelik eleştiriler sunmak değildir spikerin görevi. Her nedense bu spikerler sayesinde maç anlatımına değil her defasında maç yorumlarına maruz kalıyoruz. Lütfen yorumlarınızı kendinize saklayıp asıl işinizi yapın! Maçları abartılı kelimeler ve tuhaf ifadeler kullanmadan olduğu gibi anlatmayı deneyin..

Editör: TE Bilisim