Başkent’te  Çayyolu-  Konutkent mahallesinde muhtarlık yapan  Mustafa Hacıalioğlu, COVID-19  salgını nedeniyle  hayata geçirdiği faaliyetlerle mahalle sakinlerinin yanında olmaya devam ediyor. Pandemi  sürecinde  mağduriyet yaşayan sakinler için ‘Yardım Gönüllüleri Dostlar’ gurubu kurarak, yaşlısından gencine mağduriyet yaşayan vatandaşların yardımına koştuklarını dile getiren muhtar Hacıalioğlu “Yaklaşık 85 aile olmak üzere  toplamda  340  kişinin pandemi dönemini daha kolay atlatmasına yardımcı olduk” ifadesini kullandı.

 Yeni tip korona virüs (COVİD-19)  salgınında proje ve çalışmalarıyla mahalle sakinlerinin yardımına koşan Çayyolu-Konutkent Mahallesi muhtarı Mustafa Hacıalioğlu, gazetemiz okurlarına çalışmalarını ve ilerleyen dönemlerde hayata geçirmeyi düşündüğü projeleri aktardı.  Muhtar Hacıalioğlu,  Çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz diyerek “ Hiçbirimiz hepimiz kadar güçlü değiliz bu zorlu süreci birlikte başaracağız” açıklamasında bulundu.

“PANDEMİDE MAHALLEMİZDE MAĞDURİYET YAŞAYAN SAKİNLERİMİZ İÇİN ‘YARDIM GÖNÜLLÜLERİ DOSTLAR’ GURUBUNU OLUŞTURDUK”

Yaklaşık olarak 25 yıldır Konutkentte hem esnaf hem de mahalle sakini olarak ikamet eden  aynı zamanda mahallenin muhtarlık görevini de sürdüren   Mustafa Hacialioğlu, gazetemize şu açıklamalarda bulundu:

 “Dünyada ve ülkemizde yaşanan pandemi nedeniyle birçok insan  hem maddi hem de manevi olarak mağduriyet yaşadı... Devletimizin kurumları, yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşlarının yanında vatandaşlarımız da yardım için seferber oldular. Biz de mahallemizde mağduriyet yaşayan sakinlerimiz için neler yapabiliriz noktasında ‘Yardım Gönüllüleri Dostlar’ gurubu kurarak, yaşlısından gencine mağduriyet yaşayan dostlarımızın yanında olmaya çalıştık. Kiminin gözlük tamiri, kiminin telefon tamiri kiminin su faturası kiminin internet sıkıntısı, kiminin sağlık kiminin alışveriş sıkıntılarında yardımına koştuk.. Yaklaşık 85 aile olmak üzere  toplamda  340  kişinin pandemi dönemini daha kolay atlatmasına yardımcı olduk.  Bu anlamda tüm Yardım Gönüllüsü Dostlarıma ne kadar teşekkür etsem azdır. Çünkü  bu yardımların bir kısmı hala sürdürülmekte. Bunun yanında gösterdikleri anlayış ve sabırdan, hijyen ve sağlık  kurallarına dikkat etmelerinden dolayı Konutkent mahalle sakinlerime de çok teşekkür ediyorum.”

 “EVİNDE İNTERNET BAĞLANTISI OLMAYAN ÖĞRENCİLERİMİZE ULAŞARAK DESTEK OLMAYA ÇALIŞTIK”

COVID-19 salgını nedeniyle Konutkent mahallesinde hayata geçirdiği faaliyetleri aktaran muhtar Mustafa Hacialioğlu, “Hane kapsamında yaptığımız yardımlara değinmiştim bunun haricinde  65yaş  ve üstü vatandaşlarımıza  sokağa çıkma yasağı nedeniyle gönüllü dostlarımız tarafından alışveriş ihtiyaçları ATM'den maaş çekimi, fatura ödemesi gibi yardımların yanı sıra gözlüğü kırılanın gözlüğünün tamir ettirilmesi, cep telefonu bozulanın telefonunun  tamire götürülmesi ,hasta olanlar için doktor çağrılması gibi çeşitli yardımlarda bulunduk. Bu süreçte evde eğitim almak zorunda kalan ve internet bağlantısı olmayan öğrencilerimiz  için  mahalle sakinlerimize internet şifrelerinin paylaşımı ya da wifilerini açmaları çağrısında bulunarak öğrencilerimizin eğitiminin devamını sağladık bilgisayarı olmayan yazıcı olmadığı için çıktı alamayan öğrencilerimiz için kırtasiye ile görüşerek oradan çıktı almaları ya da muhtarlıktan çıktı almaları için duyuruda bulunduk. 3 çocuğumuza ise bilgisayar ve tablet yardımında bulunduk. Aynı zamanda öğrencilerimize hem milli bayramlarımızı unutturmamak hem de bu süreçte evde sıkılmadan meşgul olabileceği milli duygu ve şuurun yaşatılması adına ödüllü resim yarışması düzenleyerek bu süreçte onlara da destek olmaya çalıştık’’ şeklinde konuştu.

 “YEREL YÖNETİMLERLE KOORDİNELİ OLARAK GERÇEKLEŞTİRDİĞİMİZ FAALİYETLERLE SAĞLIKLI VE TEMİZ BİR MAHALLE OLMA YOLUNDA İLERLEDİK”

Muhtar Hacıalioğlu: Esnaf arkadaşlara yardımcı olmak amaçlı mahalle sakinlerimize çağrıda bulunarak mahalle esnafımızdan alışverişlerimizin yapılmasını teşvik ettik.  Pandemi nedeniyle sağlıklı ve temiz bir mahalle olma yolunda çöp toplama faaliyetleri gerçekleştirerek yerel yönetimlerle koordineli bir şekilde mahallemizin ilaçlama dezenfektan ve temizliği konusunda yardımlar aldık ve almaya devam etmekteyiz. Bu faaliyetimizde  destek veren Çankaya belediyesi temizlik işleri çalışanlarına da ayrıca çok teşekkür ediyorum.”

“HİÇBİRİMİZ HEPİMİZ KADAR GÜÇLÜ DEĞİLİZ BU ZORLU SÜRECİ BİRLİKTE BAŞARIYLA ATLATACAĞIZ”

“ Oluşturulan filyasyon ekibinde görevli arkadaşlarla mahallede pozitif olan veya temaslı olarak sisteme düşen vatandaşlarımızı telefonla arayarak ev ziyaretlerinde bulunarak ve ihtiyaçları konusunda yöneticilere bilgi verilerek evde uyulması gereken kurallar hatırlatılarak yardımcı olmaya çalıştık.  Pandemi süreci bayramlara ve kutlama günlerine denk geldiği için evde bulunan mahalle sakinlerimizi bayramlarda ziyaret ederek Babalar ve Anneler Günü'nde çiçek ve çam fidanları dağıtarak onların bu süreçte yalnız olmadıklarını hatırlattık. Hala da çalışmalarımıza  devam etmekteyiz.  Hiçbirimiz hepimiz kadar güçlü değiliz bu zorlu süreci birlikte başaracağız.”

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ VE ÇANKAYA BELEDİYESİ  VATANDAŞLARIMIZIN OLDUKÇA YANINDA OLDU”

 Mahalle sakinleri dışında yerel yönetimlerden  veya sivil toplum örgütlerinden de oldukça destek gördüklerini belirten muhtar Hacıalioğlu, ‘’Daha önce de bahsettiğim gibi Kaymakamlık Vefa gurubu üyesi olarak Vefa Gurubundan  da destek sağladık. Ayrıca Ankara Büyükşehir Belediyesi, Çankaya Belediyesi de  vatandaşlarımızın yanındaydılar. Bunun yanında Emniyet Genel Müdürlüğü Vakfından ve ÇAYED ‘den de destek gördük. Hepsine bu zor günlerde yanımızda olup mağdur olan vatandaşlarımıza sağladıkları destekler için çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

“TALEP ETTİĞİMİZ KÜLTÜR MERKEZİNİ İLERLEYEN GÜNLERDE  MAHALLEMİZDE HAYATA GEÇİRECEĞİZ”

 “Son olarak  pandemi sonrasında  hayata geçirmek istediği yeni çalışma  ve projelerini gazetemiz okurlarına aktaran Konutkent mahalle muhtarı  Mustafa Hacıalioğlu, “Pandemi öncesinde mahallemizde Geleneksel Konutkent Festivali yapmayı planlıyorduk ve bunun için de yerel yönetimlerimizle de görüşmüştük. Pandemi sonrasında bu festivalimizi gerçekleştireceğiz.  Salgın sürecinde  evde sıkılan çocuklarımız için düzenlediğimiz resim yarışmasını geleneksel hale dönüştürüp ,sürekli  hale getireceğiz. Yerel yönetimlerimizin desteğiyle geziler düzenleyeceğiz. İlk defa burada söylüyorum ; Çankaya Belediyesi’nden talep ettiğimiz Kültür Merkezini mahallemizde hayata geçireceğiz. Çankaya Belediye Başkanımız Sayın Alper Taşdelen Bey’e çok teşekkür ediyorum.  Tüm Konutkentli dostlarımı sevgiyle kucaklarken, herkese sağlıklı, mutlu ve sorunsuz bir hayat geçirmelerini diliyorum.

(Ekin Hazal DOĞRUYUSEVER)

Editör: TE Bilisim