İzmir Bayraklı’da enkaz başında bekleyen CHP’li vekil Mahmut Tanal, Twitter’dan paylaştığı videoda, yan yatan ve alt katları çöken Yılmaz Erbek Apartmanı’yla ilgili çarpıcı bir detaya dikkat çekti.
Altında BİM’in bulunduğu Yılmaz Erbek Apartmanı ile bitişiğinde ayakta duran binanın aynı müteahhit tarafından aynı tarihte yapıldığını aktaran Tanal, “Her iki binanın altında işyeri var. Kolonları kesilen Yılmaz Erbek Apartmanı yan yattı, kolonları kesilmeyen bina ise ayakta. Binanızın kolonları kesilmişse ihbarda bulunun” dedi.

İzmir’in Bayraklı ilçesinde 6.6 şiddetindeki depremde ilk 3 katı çöken ve yan yatan Yılmaz Erbek Apartmanı’nda arama - kurtarma çalışmaları sürüyor.

 Yan yatan bina tamamen çökme ihtimaline karşı 5 vinçle desteklenirken, alt katında zincir market BİM’in yer aldığı Yılmaz Erbek Apartmanı’nın çöken alt bölümündeki enkazda hala 4 kişinin bulunduğu tahmin ediliyor.

Umutlu bekleyişlerini sürdüren gözü yaşlı ailelerle birlikte enkaz başında sabahlayan ve arama - kurtarma çalışmalarını takip eden CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal, sosyal medyadan paylaştığı videoda, önemli bir ayrıntıya dikkat çekti.

Alt katları çökerek yan yatan Yılmaz Erbek Apartmanı ile bitişiğinde ayakta duran binanın aynı müteahhit tarafından aynı tarihlerde temellerinin atılıp bitirildiğini anlatan Tanal, her iki binanın altında da işyerlerinin bulunduğunu, ancak taşıyıcı, alt kolonları kesilen Yılmaz Erbek Apartmanı’nın yan yattığını, taşıyıcı kolonlarına zarar verilmeyen bitişikteki apartmanın ise çökmediğini vurguladı.

BİNANIZIN KOLONLARI KESİLMİŞSE İHBARDA BULUNUN

Vatandaşlara altında işyeri bulunan ve taşıyıcı kolonları kesilen binalarla ilgili uyarılarda bulunan Tanal, “İzmir Bayraklı’da aynı anda aynı müteahhit tarafından yapılan iki bina. Birisi (Yılmaz Erbek Apartmanı) depremde yan yatmış, diğeri yatmamış. Neden? Her ikisinin de altında dükkan var. Yılmaz Erbek Apartmanı’nın kolonları kesilmiş, diğerinin kolonları kesilmemiş. Kolonları kesilmeyen bina sağlam duruyor, kolonları kesilen bina ise yan yatmış. Bulunduğunuz binada kolonlar kesilmişse lütfen belediyeye ihbarda bulunun. Gereğini yapsınlar. Aksi takdirde Allah göstermesin herkesin başına bu felaket gelebilir” ifadelerini kullandı.

Oktay BİNGÖL

Editör: TE Bilisim