Haber:Ekin Hazal DOĞRUYUSEVER

Ankara Kızılay'da bulunan  Konur Sokak Türkiye'de örnekleri bulunan şekilde şemsiyelerle renklendirildi. Okulların açılmasıyla birlikte hareketlenen sokakta vatandaşlar sokağı fotoğraflayarak keyifli anlar geçirdi. Düzenlemeyi çok beğendiklerini söyleyen vatandaşlar benzer uygulamaların devamının  gelmesini istedi.

Çankaya Belediyesi, Kızılay'da bulunan Konur Sokağı şemsiyelerle dizayn etti. Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen sokağın yeni görüntüsünü paylaşarak “Kızılay Konur sokak çok güzel oldu” ifadesini kullandı.

Konur sokakta hayata geçirilen şemsiye projesini Ankaralı vatandaşlara sorduk…

“HİÇ TANIMADIĞIMIZ İNSANLARLA BİLE BU SOKAKTA FOTOĞRAF ÇEKİLDİK”

Ailesiyle birlikte Konur sokakta vakit geçiren Yurdagül Ata, sokağın yeni görünümünü çok beğendiğini dile getirerek şunları söyledi:

“Yıllardır Ankara’da oturuyorum. Kızılay’a çok sık gelirim. Bugün ailecek Kızılay’a geldik. Pandemi sebebiyle bir hayli zor günler geçirdik. Bir süre evlerimizde vakit geçirdik. Hepimiz Ankara sokak ve caddelerinde yürümeyi, hava almayı, vakit geçirmeyi çok özledik.. Bugün Konur sokakta bulduk kendimizi görüntü o kadar güzel ki. Her şeyden evvel içimizde pozitif bir etki yarattı. Hiç tanımadığımız insanlarla bile bu sokakta fotoğraf çekildik. Emeği geçen herkese teşekkür ederim.”

“ESNAF OLARAK KONUR SOKAĞIN GÖRÜNTÜSÜNDEN OLDUKÇA MEMNUNUZ”

Sokağın girişinde bulunan Ezgi kafeyi işleten Sinan Dursun ise, yapılan çalışmanın sokağa renk kattığını belirterek ‘’Yıllardır bu sokaktayız ve şu an görüntü muazzam. Konur sokağın ilerleyen günlerde daha da güzel olacağından eminim. Sokak oldum olası hep hareketliydi. Üniversitelerin ve okulların açılmasıyla birlikte insan sirkülasyonu da arttı. Sokağımızda sabah temizlik çalışmalarının yapılması bizi mutlu ediyor bunun daha çok yaygınlaşmasını talep ediyoruz daha da mutlu oluruz. Bizler de esnaf olarak üstümüze düşeni yapıyor sokağımızı her daim temiz tutuyoruz” ifadesini kullandı.

“OLDUKÇA YARATICI BİR DÜŞÜNCE”

Ali Özdemir: Bugün tesadüf eseri Konur Sokağa uğradım. Daha önceden böyle bir çalışma yapılacağını bilmiyordum görünce oldukça şaşırdım. Hemen sosyal medya hesabımdan paylaştım. Sosyal medya paylaşımımı  gören arkadaş ve tanıdıklarım başka bir yerde olduğumu düşündüler. Oldukça yaratıcı bir düşünce yanılmıyorsam Türkiye’nin başka illerinde de örnek buna benzer çalışmalar yapılmış. Hem kültürü hem de tarihi ile dikkat çeken şehirlerin başında yer alan Ankara'da pek çok aktivite yapılabilmekte önemli olan şehrimizi daha da güzelleştirebilmek. Özellikle Kızılay, şehrin en hareketli bölgesinde bulunmakta.

“KAFAMI KALDIRIP GÖKYÜZÜNE BAKTIĞIMDA BENİ RENGÂRENK VE SICACIK RENKLER KARŞILADI”

Gül Arsoy: Ankara'da en sevdiğim sokaktır. Ben de tekrar tekrar baştan sona yürüme isteği uyandırır. Üniversite sınavlarına hazırlanırken dershanem Konur sokaktaydı. Öğrencilik yıllarım, en güzel anılarım burada geçti. Kafamı kaldırıp gökyüzüne baktığımda beni rengârenk ve sıcacık renkler karşıladı.  

“KORONA TEDBİR VE KURALLARINA UYARAK SOKAĞIN YENİ GÖRÜNÜMÜNÜN KEYFİNİ ÇIKARABİLİRİZ”

Tansu Yılmaz:  Sokakta hayata geçirilen çalışmayı oldukça beğendim. İşim dolayısıyla her gün Kızılay’a geliyorum. Sabah 8 gibi yürürken renk renk gökyüzünde dans eden şemsiyeler dikkatimi çekti. Bir süre sokakta kalması güzel olacaktır. Okulların açılmasıyla birlikte sokak daha da kalabalık oldu. Korona tedbir ve kurallarına uyarak sokağın yeni görünümünün keyfini çıkarabiliriz.

“BENZER UYGULAMALARIN DİĞER SOKAK VE CADDELERDE YAPILMASINI ÇOK İSTERİM”

Helin Hoşafçı: Başkent Ankara’da Karanfil, 7. cadde, Tunalı Hilmi vs. buluşma mekanlarıdır. Alışveriş yapılır, gezilir, aynı zamanda kafelerde, restoranlarda vakit geçirilir. Ankara’da bunalan, sıkılan insanlara oldukça şaşırıyorum. Evet, memur ve düzen şehri fakat aynı zamanda eğlenebileceğiniz, arkadaşlarınızla buluşup kahve içip sohbet edebileceğiniz, kitapçılarda çeşit çeşit kitapların kokusunu içine çekebileceğiniz en azından kültürel birikiminizi besleyebileceğiniz bir şehir. Çankaya Belediyesi’nin hayata geçirmiş olduğu şemsiye projesine sosyal medya üzerinden rastladım. Açıkçası çok hoşuma gitti. Benzer uygulamaların diğer sokak ve caddelerde yapılmasını çok isterim. Başkent bir renk olsaydı ne renk olurdu sizce? Çoğu kişinin cevabı nedendir bilinmez gri olacaktır. Bana göre öyle değil. Ankara, cadde ve sokaklarıyla insanın içini ısıtan bir şehir. Sadece Kızılay- Konur Sokak için demiyorum Ankara’da gezilip görülecek pek çok nokta var. Pandemi sebebiyle hepimiz gökyüzüne, doğaya, yeşilliğe hasret kaldık. Evde vakit geçirdiğimiz zamanlardan sonra tedbir ve kurallara uyarak Başkent sokaklarında yürümek, gezmek oldukça keyif verici. Bugün kafamı kaldırıp gökyüzüne baktığımda beni mavi bulutların arasında selamlayan rengârenk şemsiyeler karşıladı. Çankaya Belediyesi’ne bu güzel ve sevimli çalışmasından dolayı kendi adıma teşekkür ederim.

Editör: TE Bilisim