Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 11 ilde hissedilen depremlerden 13 milyon yurttaş etkilendi. 50 bin yurttaşın yaşamını yitirdiği depremde depremzedeler barınma ihtiyaçlarının karşılanmasını talep etmişti. KIZILAY'ın çadır sattığının öğrenilmesinin ardından KIZILAY'a tepki yağmıştı. Depremzedeler ve siyasiler KIZILAY Başkanı Kerem Kınık'ın istifa etmesini istemişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise konuyla ilgili, " Kızılay böyle bir çadır satma fiiline, işine giremez. Süratle de tabii bu yanlışı düzeltmesi gerekir" cümlelerini kurdu. Erdoğan'ın sözlerinin ardından gözler Kerem Kınık'a döndü. Peki, KIZILAY Başkanı Kerem Kınık istifa etti mi? İşte son gelişmeler...

 "BU KONU BENİ ÜZMÜŞTÜR"

Dün akşam gençlerle bir araya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, "Benim sorum şu. Birçok arkadaşımızın da aklında olan depremde çadır satan, huzur hakları gibi sebeplerle Kızılay Genel Müdürü ve Kızılay çok fazla gündeme geldi. Bu konu hakkında ne düşündüğünüzü merak ediyorum." sorusu soruldu.

Soruya yanıt veren Erdoğan , "Bu konu tabii beni de ciddi manada üzmüştür. Kızılay böyle bir çadır satma fiiline, işine giremez. Süratle de tabii bu yanlışı düzeltmesi gerekir. Çünkü biz Kızılay'ı özellikle çadır üretiminde çok daha aktif hale gelmesi için sürekli teşvik ettik. Kızılay'ın çadır dendiği zaman en ufak bir sıkıntısının, probleminin olmaması gerekir." ifadesini kullandı.

KEREM KINIK İSTİFA ETTİ Mİ?

Son yaşanan gelişmelerin ardından Kızılay Başkanı Kerem Kınık, görevinden istifa etti. Yenişafak gazetesi muhabiri Ersin Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Kızılay'ın olağanüstü genel kurula gideceğini duyururak Kızılay Başkanı Kerem Kınık'ın aday olmayacağını bildirdi. Çelik paylaşımında, "Bu durumda Kınık, dolaylı yoldan istifa etmiş oluyor." ifadelerini kullandı.

Haber Merkezi

Editör: Nisa K.