Kahramankazan Belediyesi, yarın başlayacak yeni eğitim öğretim yılı öncesinde ilçe genelindeki okullarda temizlik ve dezenfeksiyon çalışmalarını tamamladı. Tüm okullara el dezenfekte üniteleri yerleştiren belediye ekipleri, okullardaki eksik ve ihtiyaçları da giderdi.

Kahramankazan Belediyesi, Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında yürüttüğü dezenfekte ve temizlik çalışmalarını ilçedeki tüm noktalarda aralıksız olarak sürdürüyor. Belediye ekipleri bu kapsamda, yarın başlayacak yeni eğitim öğretim yılı öncesinde, ilçe genelindeki tüm okullarda başlattığı dezenfekte ve temizlik çalışmalarını tamamladı. Ekipler çalışmaları doğrultusunda yüz yüze eğitime başlanacak okulları ayrıntılı olarak dezenfekte etti. Okullarda ayrıca, dezenfekte çalışmalarının yanı sıra temizlik çalışmaları da yürütülüyor. Okulların bahçeleri, giriş ve sınıf kapıları, kapı kolları, koridorlar, ortak kullanım alanları, sıra ve sandalyeler, tuvaletler başta olmak üzere ayrıntılı bir dezenfekte ve temizlik çalışması yapıldı. Yapılan bu kapsamlı çalışmaların ardından sınıflar ve okullar, öğrenci ve öğretmenler için hazır hale getirildi.

Dezenfekte Üniteleri yerleştirildi

Kahramankazan Belediyesi ayrıca, ilçedeki tüm okullara el dezenfekte üniteleri de yerleştirdi. Okulların girişlerine yerleştirilen üniteler de eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte öğrenci ve öğretmenler için hijyenik bir ortam sağlayacak. Ünitelerdeki dezenfektan belediye ekipleri tarafından sürekli olarak yenilenecek.

Okulların eksikleri giderildi

Kahramankazan Belediyesi öte yandan ilçedeki okulların tüm eksik ve ihtiyaçlarını da tamamladı. Bu kapsamda okullardan gelen tüm talepler karşılandı. Okulların boya, dış cephe tamiratı, sınıf ce öğretmenler odası yenileme, bahçe duvarlarının boyanması gibi işler yeni eğitim öğretim yılı öncesinde yapıldı.

Sağlıklı ve pırıl pırıl hale getirdik

Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz, koronavirüse karşı açtıkları savaşı tüm hızıyla sürdürdüklerini söyledi. 7/24 esasına göre aralıksız olarak görev başında olduklarını ifade eden Oğuz, “Ekiplerimiz fedakârlıkları ve özverili çalışmalarıyla Kahramankazanımızı tepeden tırnağa dezenfekte ediyor. Bu kapsamda yeni eğitim öğretim yılı öncesinde okullarımızı da dezenfekte ederek, temizledik. Öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin sağlıklı ve pırıl pırıl ortamlarda derslerini yapmaları en önemli önceliğimiz. Bu konuda çok hassasız. Okullarımızda dezenfeksiyon ve temizlik çalışmalarımızı düzenli olarak sürdürmeye devam edeceğiz. Bu zorlu süreç sona erene kadar, belediyemizin tüm imkânlarını hizmetkârı olduğumuz Kahramankazan için sonuna kadar kullanacağız” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim