Milliyetçi  Hareket Partisi (MHP) lideri Devlet Bahçeli partisinin haftalık grup toplantısında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Cumhur İttifakı siyaseti pazarlık üstüne inşa etmemiştir açıklamasında bulanan Bahçeli, “ Cumhur İttifakı Türkiye'nin yegane umududur. Bizim ittifakımız milletin ittifakıdır, tarihin ittifakıdır, bekanın ittifakıdır” dedi.

MHP lideri Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Bahçeli, Cumhur İttifakı'yla ilgili dedikoduları esefle ve hayretle takip ettiklerini belirterek “MHP ile AK Parti Türk tarihinin iki ucunu bir sevdayla kavrayıp geleceğin parlak ve onurlu kucağına doğru taşıyan iki kahraman millet eseridir” ifadelerini kullandı.

“ÖĞRETMEN DEMEK İRFAN KAPISININ ANAHTARI DEMEK”

 Açıklamalarına başlamadan evvel  24 Kasım Öğretmen Günü'nü kutlayan Bahçeli'nin konuşmasının satır başlarını şunlar oluşturdu:

"Yıllar içinde pek çok öğretmenimizi teröre kurban verdik. Hepsinin tertemiz hayalleri, vicdanları vardı. Tek gayeleri masum yavrularımıza tecrübelerini aktarmak, kafalarını bilgiyle doldurmaktı. Öğretmenlik kutsal bir meslektir. Gelecek nesiller öğretmenlerimizin eserleridir. Öğretmen demek irfan kapısının anahtarı demektir, saygının, sevginin, şefkatin hakkını vermek demektir.

“Covid-19 salgını nedeniyle yüz yüze eğitimin ertelendiği bugünlerde öğretmenlerimizin yine fedakarca mücadele ettiklerini takdirle izliyoruz. Hiç kuşku yok ki eğitim ve öğretimin dinamikleri de bu süreçten etkilenmektedir. Uzaktan eğitim-öğretim yoluyla yeni bir dünyanın yolu hızla açılmaktadır. Öğretmeni sınıfından koparan, öğrenciyi okulundan mahrum eden bu salgının tüm yönlerini kavramak için kolları sıvamak zorundayız.”

“SORUNLARI ÇÖZÜLMEMİŞ ÖĞRETMEN SORUNLU ÖĞRENCİ VE EĞİTİM SİSTEMİ DEMEKTİR”

“Salgının hepimizi derinden etkilediği bir dönemde öğretmenlerimizin sorunlarını, toplumumuzun sorunlarından ayrı tutmak mümkün değildir. Ülkemizin önüne koyduğu hedeflere ulaşabilmenin hızı ve kalitesi öğretim kadrosunun kalitesiyle ilişkilidir. Sorunları çözülmemiş öğretmen sorunlu öğrenci ve eğitim sistemi demektir. Geleceğimizden tasarruf edemeyeceğimize göre, öğretmenlerimizden kısacağımız imkanın bedeli ise ağır olacaktır. Dileğimiz atanamayan tek bir öğretmenin kalmamasıdır. Sosyal, ekonomik ve mesleki sorunlarının çözülmesidir. Bütün öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü tebrik ediyor, saygılarımı sunuyorum.”

“MHP İLE AK PARTİ TÜRK TARİHİNİN İKİ UCUNU KAVRAYAN İKİ KAHRAMAN MİLLET ESERİDİR”

Bir milletin var oluş haklarını müdafaa cesaretini, kahramanlarla korkakların mücadelesi belirleyecektir diyen Bahçeli, “  Birkaç haftadır korkakların, fitnebazların kudurmuş emellerini görüyoruz. Bilhassa, Cumhur İttifakı'yla ilgili çirkin dedikoduları hayretle takip ediyoruz. Cumhur İttifakı'nın kolonlarının çatırdadığını söyleyenlerden tutun da pek çok şey konuşulmuştur. Bazıları da 'Rota değişikliğine işaret ediyor' diyerek akıl yoksunluğunu işaret etmiştir. Kurdukları hayallerden bile malzeme çalan zavallıların sözüne itibar edecek hiçbir vatan evladı olmayacaktır. Şunu ifade etmek isterim ki; MHP ile AK Parti Türk tarihinin iki ucunu kavrayan iki kahraman millet eseridir. Biz harcarsak sadece hainleri harcarız. Cumhur İttifakı siyaseti pazarlık üstüne inşa etmemiştir. Ortak paydası mevki makam değil, Türk milletinin tarihi haklarıdır. Yolu doğru olanın yükü de ağırdır. Sayın Cumhurbaşkanımızla hukukumuz, Türkiye düşmanlarının kafalarının alamayacağı kadar tutarlı, ilkeli, karşılıklı muhabbete dayalıdır. Cumhur İttifakı Türkiye'nin yegane umududur. Bizim ittifakımız milletin ittifakıdır, tarihin ittifakıdır, bekanın ittifakıdır, kızıl elmanın ittifakıdır. Bu niyet sahiplerine diyorum ki, pis ellerinizi ve nifak saçan dillerinizi Cumhur İttifakı'ndan çekin. Reformları birbiri ardında hayata geçirecektir. Türk milletinin geleceğinin mimarı olacaktır” açıklamasında bulundu.

“DOĞU AKDENİZ'DE YAŞANAN MÜTECAVİZ PROVOKASYONU ŞİDDETLE KINIYORUM”

Alman firkateyninin, Türkiye'den Libya'ya boya ve insani yardım malzemesi taşıyan Türk bayraklı ticaret gemisine yapılan müdahaleye ilişkin de açıklamalarda bulunan Bahçeli şunları aktardı:

"Maruz kalınan muamele hukuka ve ittifak ahlakına temelden aykırıdır. Kaptan dahil tüm gemi personelinin zorla üstlerinin aranması, bir yerde toplu olarak alıkonulmaları, özellikle kaptanın başına silahlı askerin dikilmesi eşkıyalıktır, ahlaksız bir tertiptir. Silah ambargosunu ihlal etmediği görülen gemimizin saatlerce güzergahından mahrum bırakılması, ayrıca gemi personeline suçlu muamelesi yapılmış olması skandaldır. Uluslararası sularda ticari gemilere müdahale edilebilmesi için bayrak devletinin rızasının alınması esastır. Bu kural çiğnenmiştir, netice itibariyle gerekli nota Türkiye tarafından gecikmeksizin muhatap ülkelere verilmiştir. Doğu Akdeniz'de yaşanan mütecaviz provokasyonu şiddetle kınıyorum"

(Serkan DEMİRTAŞ)

Editör: TE Bilisim