ShiftDelete'nin haberine göre Apple Music Classical uygulaması ve bir Apple Pay Later ödeme sistemi ile iOS cihazlar özelliklerine yenilerini eklemeye devam ediyor. Apple yakın zamanda üç yeni hizmetini daha iPhone modellerinde kullanıma sunmaya hazırlanıyor.

Apple, 2023 yılında 3 yeni uygulamayı kullanıma sunacak
Apple daha önce duyurusunu yaptığı ancak henüz kullanıma sunmadığı uygulamaları yılın ilerleyen döneminde piyasaya çıkarma hedefinde. Şirketin 2023 yılında sunmayı planladığı yeni iOS özelliklerini kısaca anlattık. İşte o özellikler:

iMessage Kişi Anahtarı Doğrulama
Apple’ın 2022 yılında duyurduğu iMessage Kişi Anahtarı Doğrulama özelliği ile gazeteciler, insan hakları aktivistleri ve devlet görevlileri gibi olağan dışı dijital tehditlerle karşılaşan kullanıcılar yalnızca amaçladıkları kişiyle mesajlaştıklarını daha da güvenilir bir şekilde doğrulamayı tercih edebilecekler.

iMessage Kişi Anahtarı Doğrulaması’nı etkinleştiren kullanıcılar arasındaki konuşmalarda, kötü amaçlı kişilerin bulut sunucularını aşmayı ve konuşmayı dinlemek için kendi cihazlarını yerleştirmeyi başardıkları durumdalar kullanıcılar uyarılıyor.

Ek bir güvenlik katmanı olarak, iMessage Kişi Anahtarı Doğrulaması kullanıcıları, yalnızca amaçladıkları kişilerle iletişim kurduklarından emin olmak için bizzat, FaceTime’da veya başka bir güvenli arama aracılığıyla bir Kişi Doğrulama Kodunu karşılaştırabilecekler.

Apple Kart Birikim Hesabı
Apple Ekim 2022’de Apple Card kullanıcılarının yakında Goldman Sachs’tan yeni bir yüksek getirili tasarruf hesabı açabileceklerini ve Daily Cash miktarlarının hiçbir ücret, minimum depozito ve minimum bakiye olmaksızın otomatik olarak bu hesaba yatırabileceklerini duyurdu.

Hesap oluşturulduktan sonra, hesaptaki Daily Cash miktarı kullanıcının aksini istemediği sürece otomatik olarak Apple Card Birikim Hesabı’na yatırılacak ve faiz kazanmaya başlayacak. Apple Card, Apple Pay ile yapılan alışverişlerde yüzde 2-3, fiziksel kartla yapılan alışverişlerde ise yüzde 1 oranında Daily Cash sunuyor.

Apple’ın yeni birikim hesabı, Ekim ayında iOS 16.1 ön sürüm notlarında listelenmişti ve Goldman Sachs, Aralık ayında bu özellik için Apple Card müşteri sözleşmesini güncellemişti. Ancak bu özellik henüz kullanıma sunulmuş değil.

Yeni nesil CarPlay
Apple, WWDC 2022’de iPhone tabanlı yazılım platformu CarPlay’in birden fazla ekranı, gösterge paneli, klima kontrolleri ve FM radyo gibi araç işlevleriyle entegrasyonu destekleyecek yeni nesil uygulamanın tanıtımını yaptı.

Apple, yeni nesil CarPlay deneyimini destekleyen ilk markaları bile açıklamışken henüz bu konuda ise net bir adım atılmış değil. Acura, Audi, Ford, Honda, Infiniti, Jaguar, Land Rover, Lincoln, Mercedes-Benz, Nissan, Polestar, Porsche, Renault ve Volvo yeni nesil CarPlay’i destekleyecek ilk markalar olacak. Yeni sistemin ise 2023 yılının sonunda kullanıma sunulması bekleniyor.

Teknoloji devinin 2023 yılının kalan bölümünde çıkarmayı planladığı yeni iOS özellikleri işte bu şekilde sıralanıyor. Peki siz Apple’ın yeni uygulamaları hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmında bizimle paylaşabilirsiniz.

Haber Merkezi