Yozgat’ta 5 yıldır araçlarıyla kilometrelerce yol kat ederek şehrin en ücra köşelerinde yaşam mücadelesi veren sokak hayvanlarını besleyen, onların aşı ve bakımlarını yaptırmaya çalışan iki arkadaşın duyarlılığı herkese örnek oluyor.

Yozgat’ta ev hanımı Sevgi Büyükispir ile arkadaşı Dilek Sargın, hem kendi imkanlarıyla hem de hayvanseverlerin desteğiyle temin ettikleri tavuk eti ve mamaları, araçlarına yükleyerek yaz kış demeden sokak hayvanları için mesaiye başlıyor. İki güne bir kilometrelerce yol giden iki arkadaş, hayvanların toplu bulunduğu yerlere yiyecek ve mamalarla ulaşarak can dostların karınlarını doyuruyor. Yakından ilgilendikleri hayvanların beslenmesini yapan ve sevgiye olan açlıklarını da gideren Büyükispir ve Sargın, aşı, kısırlaştırma ve diğer bakımlarını da ellerinden geldiğince yaptırmaya çalışıyor. Sokak hayvanlarına anne şefkatiyle yaklaşan iki arkadaş, hasta olan hayvanları veterinere götürerek tedavilerini de yaptırıyor.
Sokak hayvanlarına yardım noktasında insanları bilinçlendirmeye çalıştıklarını belirten Büyükispir ile Sargın, vatandaşların ev ve iş yerlerinde artan yemekleri çöpe dökmek yerine sokak hayvanlarına vermelerini istiyor.

İHA

Editör: TE Bilisim