Cihatçı Hizbullah’a yakınlığıyla bilinen Hür Dava Partisi'nin (HÜDA PAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu kimdir? HÜDA-PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, seçimlerde AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceklerini açıkladı. Bunun üzerine Zekeriya Yapıcıoğlu'nun kim olduğu araştırılmaya başlandı. İşte merak edilenlerin yanıtı...

HÜDA-PAR KİMDİR? NE ZAMAN KURULDU? AÇILIMI NE?

Türkiye'de faaliyet gösteren siyasi partilerden biri olan HÜDA-PAR'ın açılımı Hür Dava Partisi'dir.

19 Aralık 2012 tarihinde kurulan HÜDA-PAR 2013 yılında resmileşmiştir.

Parti tüzüğüne göre resmî kısaltması 'HÜDA PAR' olan siyasi oluşumun kurucu Genel Başkanı da Mehmet Hüseyin Yılmaz'dır.

ZEKERİYA YAPICIOĞLU KİMDİR? 
Zekeriya Yapıcıoğlu 1966 yılında Batman'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Batman'da tamamladı. 1988 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. Hüda Par'ın kurucularından olan Zekeriya Yapıcıoğlu, 30 Haziran 2013'te Ankara'da yapılan 1. Olağan Büyük Kongre'de Genel Başkanlığa seçildi. Haziran 2015 seçimlerine Diyarbakır'dan bağımsız aday olarak giren Yapıcıoğlu, ilde oyların %3,2'sini (22.923 oy) aldı ve vekil seçilemedi Hür Dava Partisinin 15 Mayıs 2016 tarihinde yaptığı, 2. Olağan Kongre'de Zekeriya Yapıcıoğlu yeniden genel başkanlığına seçildi.

Mayıs 2018'de Diyarbakır'dan bağımsız aday olabilmek için görevinden istifa etti

2 Haziran 2021 tarihinde partisinin (HÜDA PAR) 4. Olağan Kongresi'nde Genel Başkanlığına seçildi.

ZEKERİYA YAPICIOĞLU EVLİ Mİ?
Yapıcıoğlu, evli ve beş çocuk babasıdır.

ZEKERİYA YAPICIOĞLU'NUN AÇIKLAMALARI
HÜDA PAR lideri Zekeriya Yapıcıoğlu, İsmailağa cemaatine bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in, kızını 6 yaşındayken ‘imam nikahıyla evlendirmesine’ ilişkin açıklamalarda bulunmuştu. 6 yaşındaki çocuğun istismarına onay veren açıklamalarda bulunan Yapıcıoğlu, “Kaç yaşında çocuk, neye göre, kime göre çocuk. Bazıları 15 yaşındadır ama olgun gösterir… Bence kişi kendisini hazır hissediyor, ailesinin onayı varsa daha erken yaşta evlenebilir” demişti.

"HİZBULLAH TERÖR ÖRGÜTÜ DEĞİLDİR"
Yapıcıoğlu daha önce "Türkiye Cumhuriyeti'ne göre Hizbullah bir terör örgütü olabilir ama bana göre bir terör örgütü değil" demişti.

Haber Merkezi