Beşiktaş spor kulübü düşük bütçeli transferlerle, elinde kalan tabiri caizse birçok çöp oyuncu ile sezona başladı. Bu kadar dezavantajlı şekilde sezona başlayan kulüp 22 haftası geride bırakılan ligin son iki haftasında 5 puan kaybetmesine rağmen 3 puan farkla üçüncü sırada yer alıyor.
Beşiktaş, Süper Lig'in 23. haftasında deplasmanda Antalyaspor ile 1-1 berabere kaldı. İlk devreyi 44 puanla Fenerbahçe'nin iki puan önünde lider bitiren siyah beyazlılar, ikinci devrede henüz galibiyet alamadı. Geçtiğimiz pazar günü kendi sahasında Trabzonspor'a 2-1 yenilerek liderliği de kaybeden Sergen Yalçın'ın öğrencileri, Antalya deplasmanından da sadece 1 puan çıkarınca averajla 3'üncü sıraya kadar düştü Milyon dolarlar harcayarak, deyim yerindeyse bir servet harcanarak kurulan Fenerbahçe spor kulübünün üç puan gerisinde ve ikinci yarı başlamadan güzel transferler yapan Galatasaray spor kulübü ile aynı puanda üçüncü sırada yer alıyor. Bu durum şüphesiz ki harika bir başarı. Beklenmeyen bir sıralama. Bu başarının anahtarı elbette ki Sergen Yalçın ve oynattığı takım oyunudur. Fakat son iki haftada tek pozisyonları olmayan olan pozisyonları da gole çeviren rakiplerine yenilen ve takımın beş puan kaybetmesine sebep olan da Sergen Yalçındır.
Sergen Yalçın elindeki orta sahası zengin defans ve forvetin pek alternatifi olmayan kıt kadro ile sahaya çıkıyor. Fakat tek hatası bu kıt kadro ile çok oynamasıdır. Yapması gereken defans hattının bir an önce oturtmasıdır. Bu da genç Montero’dan yana kullanacağı tercih ile olabilir. Welinton Beşiktaş defansında oynayabilecek kalitede ve oyun becerisinde bir oyuncu değildir. Defansı hattı ile fazla oynanmamalıdır. Bu hat birbirinin oyununa alışmalıdır. Aksi takdirde girilen bir pozisyonda gol yenilmeye devam edilecektir.
İkinci önemli nokta ise Larin’e verilen süre neden Hasic’e tanınmıyor. Evet fazla bir takım oyunu oynayamayabiliyor fakat Sergen bunu adam edemez mi? Takım oyununa adapte edemez mi? Sergen’in ne çöpleri hayata dönderdiğine bakınca bunu denemesi gerektiğini düşünüyorum. Hasic ve hem kalite hem de teknik olarak Larin’den bir gömlek önde. Üstelik dün bütün hatları ile kapanan bir Antalyaspor defansına karşı ancak ve ancak Hasic gibi kaleye uzaktan sert şutlar çekerek ki çok güzel şutları var golü bulabilirdi. Hoca bu kozunu denemedi. Üçüncü son sorun ise emektar olması gereken ve Beşiktaş’a vermesi gereken her şeyi sekiz yıldır veren 37 yaşındaki Atiba’dır. Artık Atina’yı sonradan oyuna almanın vakti geldi geçti bile. Atiba’nın değerli ve kaliteli bir oyuncu olduğunu kim tartışma konusu yapabilir ki? Ama artık yaşlandığı ve doksan dakikayı çıkaramadığı sonradan oyuna alınması gerektiğini beş yaşındaki çocuk bile tahmin edebiliyor. Sergen Hocanın bundan sonra Atina ile ilk 11'de başlayacağını düşünmüyorum. Aksi takdirde takım puanlar kaybederek liderlikten ve rakiplerinden iyice uzaklaşmış olur. Bu da hepimizi üzecek bir durumdur.

Editör: TE Bilisim