Çankaya Belediyesinin yeni projelerinden olan Hayrettin Karaca Parkı, düzenlenen törenle açıldı. Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’in ev sahipliğinde gerçekleşen açılışa, Cumhuriyet Halk Partisi Ankara İl ve Çankaya İlçe Başkanları ile Yönetim Kurulu Üyeleri, muhtarlar, Tema Vakfı üyeleri, vatandaşlar ve çevre gönüllüsü çocuklar katıldı.

 "Belediyecilik alın teriyle yapılır"

Çankaya Belediyesinin Türkiye’nin en iyi çalışan ve en başarılı ilçe belediyesi olduğunu belirterek konuşmasına başlayan Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen; “Biz, boş lafla belediyecilik yapmıyoruz. Belediyecilik, çalışarak, üreterek, alın teriyle yapılır. Biz de bunu en iyi şekilde yapıyoruz” dedi. Çankaya’nın en kıymetli arazilerini ranta kurban etmeyip vatandaşlar için sosyal alanlara dönüştürdüklerini belirten Taşdelen, Hayrettin Karaca Parkı’nın da böyle değerli bir araziye yapıldığını söyledi.

 Taşdelen: “Bizim için onurdur”

“Hayrettin Karaca hayatını erozyonla mücadeleye ve yeşilin korunmasına adamıştır. Bu parkımızla Hayrettin Karaca’nın adını Çankaya’da yaşatmak bizim için onurdur” sözleriyle konuşmasını sürdüren Taşdelen, Tema Vakfı’na da katılımlarından ve Türkiye’ye yaptıkları hizmetlerden dolayı teşekkür etti.

 Birlikte ağaç diktiler

Vakıf çalışmaları ve Hayrettin Karaca hakkında bilgiler veren TEMA Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Ataç, parkın yapımında emeği geçenlere teşekkür etti.

Cumhuriyet Halk Partisi Ankara İl Başkanı Adnan Keskin, Çankaya Belediyesi’nin büyük bir vefa örneği göstererek yeni açtığı sosyal alanlara topluma hizmet etmiş önemli insanların adlarını koyduğuna vurgu yaptı. Törende konuşan Cumhuriyet Halk Partisi Çankaya İlçe Başkanı Selçuk Dereli de, Hayrettin Karaca’nın Türkiye’ye ağaç sevgisini aşıladığına vurgu yaptı. Çankaya’da tarihin en büyük yatırımlarının yapıldığını belirten Dereli, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’e ve emeği geçenlere teşekkür etti.

TEMA Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Ataç’ın, Belediye Başkanı Alper Taşdelen’e teşekkür plaketi vermesinin ardından çevre gönüllülerinin ve çocukların katılımıyla Hayrettin Karaca Parkı’nın açılışı gerçekleştirildi. Açılış sonrasında Alper Taşdelen konukları ve çocuklarla birlikte yeni parka ağaç dikti.

 Gelenek Yaşamkent'te de devam ediyor.

Toplumsal değerlerine sahip çıkmayı sürdüren Çankaya Belediyesi, bu parkta da geleneğine devam etti. Yaşamını doğaya, doğal hayatı korumaya ve özellikle de erozyonla mücadeleye adayarak yıllardır bu konuda toplumu bilgilendiren Hayrettin Karaca’nın adı Yaşamkent 3239. ile 3226. Sokakların kesişiminde hizmete sunulan yeni parkta yaşayacak.

 Bölgenin yeni yaşam alanı

Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA)‘nın Onursal Başkanı Hayrettin Karaca’nın adını yeni nesillere aktaracak park, 7 bin metrekare alanıyla bölgenin yeni yaşam alanı olacak. 5 bin metrekaresi yeşil alan olan park, koşu yolu, fitness alanı, çocuk oyun alanı, süs havuzu ve kamelyaları ile bölge halkına hizmet vermeye başladı.

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilisim