Beşiktaş Spor Kulübü’nde Abdullah Avcı’nın gönderilmesiyle birlikte taze bir kana, taze bir havaya ve yeni bir oyun anlayışına ihtiyaç vardı. Bu yeni oyun anlayışını ve ruhu, hem sahaya hem de tribünlere yansıtmayı becerebilecek olan ise yine Beşiktaş ailesinden, Beşiktaş’ın çocuğu olması gerekirdi. Çünkü Kara Kartal, yaklaşık üç yıldır bir ciddi bir düşüş yaşıyor. Bu düşüşü iyi bir şekilde revize etmek önemliydi. Bu revizeyi kendi öz kaynağı yapabilirdi. Yani Beşiktaş’a taze kanı ancak ve ancak kendi evlatlarından Rıza Çalımbay, Samet Aybaba, Ertuğrul Sağlam ya da top avcısı Sergen Yalçın sağlayabilirdi. Aranan taze kan ve isabetli karar Sergen Yalçın’dan yana kullanıldı. Sergen Yalçın sesleri uzun zamandır tribünde yankılanıyordu. Fakat Fikret Orman’ın başkanlığında mümkün gözükmüyordu. Ne zamanki Fikret Orman istifasını isteyince Sergen sesleri daha çok çıkmaya başladı. Abdullah Avcı’nın sene başından beri Beşiktaş’a hareket ve başarı getirememesi de bu süreci hızlandıran bir başka etken oldu. Ve nihayet Ahmet Nur Çebi’nin seçilmesiyle Sergen Yalçın’ın gelişi de fiili olarak garantilenmiş oldu. Abdullah Avcı’nın yerine Beşiktaş’ın öz çocuğu ve on numarası Sergen’in gelmesiyle birlikte taşalar yerine oturmaya başladı. İlk Hafta Gaziantep FK karşısında oynanan güzel oyun ve 3-0’lık net skorla Sergen’in sene başından beri tercih edilmesi gerekilen Teknik Direktör olduğu ortaya çıkmış oldu. Beşiktaş tribünleri uzun bir aradan sonra takımla barışma ve tribünleri doldurmaya başladı. Aynı oyun 22. Haftada Başakşehir Spor karşısında da sergilendi. Doksan dakika bittiğinde yenilen takım Beşiktaş’tı ama oynayan takım yine Kara Kartaldı. Başakşehir Spor kontra atakları bekledi ve Dembaba ile bulduğu kontra atağı değerlendirerek maçı kazanmayı bildi. Beşiktaş iyi oyun ama kötü skorla sahadan ayrılarak şampiyonluk yarışından kopmuş.

  1. Hafta Trabzonspor ile karşılaşan Beşiktaş, hem dersini iyi çalışmıştı. Hem de müthiş bir oyun anlayışına sahip olan Lider Trabzonspor’u 90 dakika boyunca adeta sahadan sildi süpürdü. Sergen’in gelişiyle birlikte eleştiri oklarının hedefi olan Lens bile harikalar yaratıyordu. Karadeniz ekibini kurtaran ise iki atak iki gol oldu. Tek kale maçın yapıldığı Vodafone Arena’da Beşiktaş, kalesinde harikalar yaratan Uğurcan’ı geçemedi.
Maçtan sonra en çok konuşulan Beşiktaş’ın şampiyonluktan kopması değildi, Beşiktaş’ın maçı kazanamaması değildi. Konuşulan tek şey Beşiktaş’ın harika oyunuydu. Taraftarlar Vodafone Arena’yı tıklım tıklım doldurmuştu. 42 bin seyirciye müthiş bir maç izletildi. Seyirciler, ‘böyle oyna canımızı ye’ dediler. Sergen Yalçın bu haftadan sonra oynanan bu oyunun karşılığını alacak. Buna bütün Beşiktaşlı taraftarlar inanıyor. Alanyaspor karşısında oynanan güzel oyununa devam edecek olan bir Beşiktaş olursa, bu oyunla birlikte farklı bir galibiyette elde etmiş olacaktır. Gözler Sergen Yalçın’a ve Cuma akşamı oynanacak maça çevrilmiş durumda.  
Editör: TE Bilisim