Milli Piyangonun özelleştirilmesiyle birlikte güven kaybettiğini belirten Ankara’nın Nimet AblaNimet Altunkılıç, güven sorunu yaşayan vatandaşların bilet almak istemediklerini söyledi. Bugün gelinen noktada bir kriz yaşadıklarını kaydeden Altunkılıç, “Özelleştirme adımına sokağa çıkma yasakları da eklenince satış yapamaz hala geldik” diye konuştu.

Eskiden yılbaşına on gün kala Kızılay’ın birçok noktasında bilet satışı yapıldığını hatırlatan Altunkılıç, “Ama şu an pek kimseyi bulmanız mümkün değil. Çünkü özelleşmeden dolayı kâr oranımız düştü. Kâr oranımız yüzde 9,9 iken, bunu bu yıl yüzde 4,0’a çektiler. Tabiki de insanlar yüzde 4 ile bu soğuk Koronalı günlerde dışarıda bilet satmak istemiyorlar” dedi.

“KORONADAN DOLAYI CİDDİ BİR SIKINTI YAŞIYORUZ”

34 yıldır Ankara’nın Nimet Ablası olarak Milli Piyango bileti sattığını söyleyen Altunkılıç, “Ben, Ankara’nın Nimet Ablasıyım. 34 yıldır milli piyango bayisiyim. Bugün gelinen noktada bir kriz olduğu kesin. Ekonomik olarak her geçen gün durumun kötüye gittiğini söyleyebilirim. Kısacası 34 yıldır birçok şeyin değiştiğini söyleyebilirim. Koronadan dolayı ciddi bir sıkıntı yaşıyoruz. İnsanlar çok tedirgin, korkuyorlar. Milli piyango el değiştirdiği özeleştiği için bilet almak istemiyorlar. Bir güven sıkıntısı yaşıyor gibiler” şeklinde konuştu. 

“GEÇEN YIL YAPTIĞIM SATIŞIN YÜZDE 4’ÜNÜ ANCAK YAPABİLİYORUM”

Sokağa çıkma yasaklarının kendilerini çok olumsuz etkilediğini ifade eden Altunkılıç, “Çünkü belirli bir yaş grubu dışarıya çıkamıyor. Bizim muhatabımız da dışarıya çıkamayan yaş gurubudur. Müşterilerimizin çoğu 65 yaş üstüdür. Cumartesi ve pazar günleri bilet satışına çıkamıyoruz. Asıl biletin satıldığı ve insanların sokağa çıktığı günler cumartesi ve Pazar günüdür. Bu olumsuz durum bizim satışlarımızı yüzde seksen etkiledi. Buna Milli Piyangonun özelleştirilmesi ve ekonomik kriz de eklenince iyice satış yapamaz hale geldik. Şu an 2019 yılındaki satışımın yüzde 4’ünü ancak yapabiliyorum. Bu saatten sonra yani kalan 10 gün içerisinde pek bir değişimin olacağını da düşünmüyorum” dedi. 

“ALIM GÜCÜNDEN DOLAYI ÇEYREK DAHA ÇOK SATILIYOR”

‘Önceki yıllarda Kızılay’da, bilet almak için çok uzun kuyruklar oluşuyordu’ diyen Altunkılıç, insanların bilet almadan eve dönmek istemediklerini belirtti. Altunkılıç, “Bilet alanlar seri bilet alıyordu. Ama şu an ise seri bilet alan müşterim tek bilet alabiliyor. Bu da vatandaşın ekonomik sıkıntı yaşadığını ve alım gücü olmadığını gösteriyor. Sattığım ikramiyeleri hesaplarsam yaşım kadar ikramiye sattığımı söyleyebilirim. Ben atmış yaşındayım. Çeyrek, yarım ve tam biletler arasında en fazla satılan bilet ise çeyrek bilet oluyor. Hem fiyat olarak uygun hem de vatandaş 100 TL ye bir tam bilet alma yerine şansını dört bilet alarak deniyor. Şansını çoğaltmaya çalışıyor bir nevi. Aldıkları çeyrekleri torunlarına çocuklarına hediye olarak, onların şansı olarak deneyen de oluyor” ifadelerini kullandı.

“SAHTE BİLETLERE DİKKAT EDİLMELİ”

Adresinin belli olduğunu dile getiren Altunkılıç, “Yapı Kredi Bölge Müdürlüğü önünde bilet satıyorum. Herkese bol şans diliyorum ama öncelikle dünyaya sağlıklı günler diliyorum. Bilet alınırken sahte olanlara, merdiven altı biletlere kesinlikle dikkat edilmelidir. Çünkü şu an sahte bileti pek gerçeğinden ayıracak bir emare yok. Göz aşinası olanlardan her zaman satın aldıkları yerden bilet alın. Sahte bilet olayı olabilir. Biletin sadece bir barkodu var. Sahte mi gerçek mi bilinmiyor. Eskiden kuşlar ve renkli ışıklar vardı. Şimdi o da yok”  diye konuştu.

“BÜYÜK İKRAMİYEYİ SATACAĞIMDAN EMİNİM”

Eskiden yılbaşına on gün kala Kızılay’ın birçok noktasında bilet satışları yapıldığını hatırlatan Altunkılıç, “Ama şu an pek kimseyi bulmanız mümkün değil. Çünkü bizim özelleşmeden dolayı kâr oranımız düştü. Kâr oranımız yüzde 9,9 iken, bunu bu yıl yüzde 4,0 çektiler. Tabiki de insanlar yüzde 4 ile bu, soğuk coronalı günlerde dışarıda bilet satmak istemiyorlar. Bende istemiyordum ama ekmek parası için mecburen bu işe devam etmek zorundayız. Başka bir neden ise yıllardır bu işi yaptığım için bana güvenen müşterilerim çok. Dolayısıyla her gün neredesin diye telefon açıyorlar. Durum böyle olunca canımızı tehlikeye atarak satışımıza başladık. Son olarak bütün insanları sevdiğimi, onlara sağlık dilediğimi ve büyük ikramiyeyi satacağımdan eminim. Ankaralıları Ankara’nın Nimet ablasından bilet almaya davet ediyorum” şeklinde konuştu. 

“İKİ ÇOCUĞUMU PİYANGO BİLETİ SATARAK OKUTTUM”

İki çocuğunu bilet satarak okuttuğunu kaydeden Altunkılıç konuşmasına şu şekilde devam etti: “Benden bilet alan müşterilerime, şansa garanti verilmediğini, en güzel şansın kendilerine ait olduğunu ve benim sadece bu şansa vesile olduğumu belirtirim. Öteki türlü dürüst davranmazsam insanları yanıltmış olurum. Benim bayiliğimden satılan biletle insanlar ikramiye kazanınca, inanın onlardan çok mutlu oluyorum. Bugüne kadar bayiliğimden 30 milyon, 25 milyon gibi ikramiyeler çıktı. Geçen sene 55 milyonluk ikramiye yine bu bayilikten çıkmıştı. Böylesine yüksek ikramiyelere aracı olunca yaşadığım sıkıntıları unutuyorum. Yılın her günü sabah saat sekizden akşam yediye kadar bu caddede her türlü insanla muhatap olup birçok riskle karşı karşıya kalıyorum. Korona da bu risklerden en büyüğü. Her an, saldırı, taciz ya da soygun gibi olaylar yaşayabilirim. Çevreden gelebilecek her türlü müdahaleye hazırlıklı olmamız gerekiyor. Bu sebeple Ankara’nın Nimet Ablası olarak caddeye indiğimde kadın olduğumu unutuyorum. Bu bankanın önünde üç taş üzerinde 34 yılımı geçirdim. Her kadın bu işi yapar mı, bilemiyorum, ama ben hayatı eşimle kucaklamak istediğim için Milli Piyangocu oldum. Birbirimize yoldaş olmak zorundaydık. Milli Piyango bileti satarak iki çocuğumuzu okuttuk, meslek sahibi yaptık. 

BÜYÜK İKRAMİYE 100 MİLYON TL

Büyük ikramiyesi 100 milyon TL olan Milli Piyango yılbaşı bilet fiyatları tam 100 TL, yarım 50 TL ve çeyrek bilet 25 TL olarak belirlendi. Yılbaşı çekilişinde büyük ikramiye satılan bilete çıkana kadar çekilişe devam edilecek. Milli Piyango Yılbaşı Sonuçları 31 Aralık 2020 gecesi çekilişten hemen sonra millipiyangoonline.com'da açıklanacak.

Haber: Kadir GÜRHAN

Editör: TE Bilisim