Ülkemizin en aktif ve verimli sivil toplum kuruluşlarından biri olan Genç Girişim ve Yönetişim Derneği (GGYD), Koronavirüs’e karşı aldığı tedbirlerle de diğer kurumlara örnek oluyor. Koronavirüs salgınının başlamasıyla birlikte üye katılımlı faaliyetlerine ara veren GGYD Yönetimi, tüm çalışmalarını dijitale taşıdı. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan GGYD Başkanı M.Nezih Allıoğlu, salgın sürecinde üyelerin ekonomik yaşamlarına, hem üyelerin hem de ailelerinin sosyal hayatlarına destek olmak amacıyla bir dizi çalışma başlattıklarını söyledi. Öncelikle yönetim kurulu toplantılarına hiç ara vermediklerini bildiren Başkan Allıoğlu, “Geniş katılımlı yönetim kurulu toplantılarımızı online yaparak faaliyetlerimizin çerçevesini belirliyoruz. Sadece yönetim değil, sektörel kurullarımız da düzenli online toplantılarıyla yönetimi destekliyor. Bu toplantılarda alınan kararlar da hızlıca hayata geçiriliyor” dedi.

Tüm İletişim Kanalları Verimli Kullanılıyor

Bu süreçte derneğin tüm dijital iletişim araçlarının en verimli şekilde kullanıldığına dikkat çeken Başkan Allıoğlu, “GGYD aplikasyonu, Youtube kanalı, Instagram, Whatsapp, Facebook ve Twitter hesapları üzerinden başlattığımız çalışmalarla yüzlerce üyemize, bir o kadar da üye olmayan insanımıza ulaşıyoruz. Öncelikle her pazartesi günü sosyal medya hesaplarımız üzerinden canlı yayınla bir uzmanı konuk ediyoruz. Salgının ekonomi, eğitim ve sağlık başta olmak üzere her alanda hayatımıza etkileri, bu etkilere karşı alınan önlemler, verilen destekler, son güncel kararlar uzmanlarımız tarafından canlı yayında üyelerimize aktarılıyor. Yayın esnasında uzmanımıza sorular sorulabiliyor, desteğe ihtiyacı olan üyelerimiz için derneğimiz devreye giriyor” diye konuştu.

Her Üye Kendi Filmini Çekiyor

550’ye yakın genç girişimcinin üye olduğu GGYD’de, üyeler arası ticareti bu dönemde de devam ettirmek adına bir başka çalışma daha başlattıklarını bildiren Başkan Allıoğlu, “Şimdi de üyelerimiz firmalarıyla ilgili 1 dakikalık tanıtım videoları çekerek derneğimize gönderiyor. Ekibimiz tarafından bu videolar tüm dijital kanallarımızda, sosyal medya hesaplarımızda paylaşılıyor. Böylece üyelerimiz birbirlerini ve firmalarını daha yakından tanıma fırsatı buluyor” dedi. Online etkinlikler çerçevesinde 23 Nisan Ulasal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı unutmadıklarını da bildiren Başkan Allıoğlu, “Üyelerimiz ve çocuklarının İstiklal Marşı’nı okurken çekilmiş videolarını kısa film haline getirip, o gün yayınlayacağız. Yine üyelerimiz arasında 23 Nisan konulu bir şiir yarışması düzenledik; kazanan üyemize çeşitli armağanlar takdim edeceğiz” diye konuştu. GGYD Başkanı M.Nezih Allıoğlu; Koronavirüs’ten olumsuz etkilenen üyelerin talep ve beklentilerine dönük hazırladıkları raporları ilgili kurum ve kuruluşlara ilettiklerini de bildirdi. Bu sıkıntılı dönemi elbirliğiyle, güç birliğiyle atlatacaklarını kaydeden Nezih Allıoğlu, “Tek bir üyemizin dahi faaliyetini sonlandırmaması için hepimiz tek yürek olduk” ifadesini kullandı.

Editör: TE Bilisim