Süper Lig: Gençlerbirliği: 1 - BB Erzurumspor: 1 (Maç sonucu)

Süper Lig 33. hafta mücadelesinde, Gençlerbirliği sahasında Büyükşehir Belediye Erzurumspor ile 1-1 berabere kaldı. Gençlerbirliği'nin golünü 29. dakikada Lima attı. Erzurumspor'un golünü ise 90+3. dakikada Manuel da Costa kaydetti. Konuk takım Erzurumspor'un 45. dakikada attığı gol, penaltıdaki kural ihlali nedeniyle sayılmadı. 83. dakikada Cenk Ahmet Alkılıç’ın ortasında ceza sahası içerisinde çıkan karambolde Omolo’nun vuruşunu kaleci Nordfeldt kornere çeldi.
86. dakikada Ayite’nin ceza sahası içerisinde yaptığı vuruş üst direkten oyun alanına geri döndü. Dönen topla buluşan Mugni’nin vuruşu üstten auta gitti. 90+3. dakikada Oltan Karakullukçu'nun indirdiği topta ceza sahası içerisinde buluşan Da Costa düzgün bir vuruş ile meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu.

Özcan Bizati: “İyi mücadele ettik”

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Özcan Bizati, Erzurumspor maçının ardından, “İyi mücadele ettik” dedi.
Süper Lig’in 33. hafta mücadelesinde sahasında BB Erzurumspor ile 1-1 berabere kalan Gençlerbirliği Teknik Direktörü Özcan Bizati maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuştu. Bizati iyi mücadele ettiklerini belirterek, "Yalnız oyunu biraz fazla geride kabul etik. Çıkışlarımız iyi olmadı. Çıkışları daha iyi hale getirmemiz gerekiyor. Bunları iyi hale getirdiğimizde sonuç alacağız. Puan ve puanlara ihtiyacımız var. Bunun bir süreç olduğunu biliyoruz. Bu şekilde devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Yılmaz Vural: “1-1 kalmamıza rağmen çok üzüldük”

Erzurum Spor Teknik Direktörü Yılmaz Vural maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuştu. Vural, “1-1 kalmamıza rağmen çok üzüldük. Oyunun akışına bakıyoruz, rakibimizin maçın ilk yarısında 1 pozisyonu var. O da attığı gol. Maçın ikinci yarısında ise rakibimizin 71 ile 86. dakikalarda ani atak yaptığında yetişip, müdahale ederek üst direğe çarpan bir topu var. İlk yarıda o kadar çok pozisyonumuz oldu ki, 45 artıda hocam penaltıyı 2 defa tekrarlattı. 3’üncüsünde ise VAR’ dan tekrar döndü. O golü atmış olsaydık maçın sonucu bu olur muydu diye düşünüyorum. Bu maç ile ilgili tabii ki beklentimiz 3 puandı. Ama 1 puan ile dönüyoruz. Buna da şükür. En azından bir moral kazanmış olduk. Çoktandır puan alamıyoruz. Maçın geneline bakacak olursak rakibin ilk yarı 1, ikinci yarı da ise 2, bizim ise ilk yarıda 3, ikinci devrede 6 pozisyon ama sonuç 1-1. Oyuncularımı yürekten kutluyorum. Gençlerbirliği’ni de tebrik ediyorum. Suat Arslanboğa da gördüğünü çalmaya çalıştı, iyi maç yönetti diye düşünüyorum. Bizim için sevindirici bir gün olmadı. 1-1 kalmamıza rağmen çok üzüldük. Çocuklar perişandı. Çünkü niyetlerinde tamamen 3 puan almak ve sonrasında akar gider diye düşünüyorduk ama alınmış puan puandır. Beşiktaş ile oynayacağız. Beşiktaş maçına hazırlanıp o maçtan istediğimiz sonucu almak için çaba göstereceğiz” ifadelerini kullandı.

İHA

Editör: TE Bilisim