Julio Baptista tarihte bugün 1981 yılında dünyaya geldi. Futbola 1993'te Sao Paulo'da başladı. Hocası Alberto Julio Enrique Silva'dır. Futboldaki oyun stili ve çok yönlülüğü ile taraftarların aklına kazınan Baptista, 2003'e kadar Sao Paulo'da 75 maçta 10 gol ve 22 asist ile takımın en önemli oyuncularından biri oldu. 2003 yılında Sevilla'ya transfer olan forvet oyuncusu Baptista 2005'e kadar bu takımda oynadı. 63 maçta 38 gol ve 44 asist ile takımın önemli oyuncularından olmayı başardı.

2005 yılında yüksek bir bonservis ücreti ile Real Madrid'e transfer olan Julio Clement Baptista bu takımda 32 maçta 8 gol ve 8 asist ile oynadı. 2006'da İngiltere takımı olan Arsenal'e kiralandı. Millî takımda ise 18 kez yer almış ve 3 gol atmıştır. 2007 Copa America Kupasında rakibi Arjantine gol atarak kupanın kazanılmasına katkı sağladı. 2008 yılında 9 milyon avro karşılığında AS Roma takımına transfer oldu. Burada 74 maçta 15 gole imza attı. 

2010-2011 spor toto süper ligi'nde transfer sezonunun bitmesine saatler kala ismi Galatasaray ile anılan futbolcu, 4 Ocak 2011 itibariyle İspanya'nın Málaga takımıyla 3,5 yıllığına sözleşme imzaladı. Galatasaray'ın, Roma kulübünden transfer etmeye çalıştığı Brezilyalı futbolcu Julio Baptista ile ilgili olarak ilginç bir iddia ortaya atıldı. Romalı oyuncu Baptista, Galatasaray'dan teklif alır almaz, önce Roberto Carlos'u telefonla aradı. Carlos "Ben Fenerbahçe'de mutluydum ama Galatasaray'daki ortamı bilmiyorum. Lincoln'le konuşmalısın" dedi. Bu sözler üzerine Baptista, Lincoln'ü aradı ve olanlar oldu.

Vakit geçirmeden Lincoln'ü arayan Romalı oyuncu, "Galatasaray'a gideyim mi?" diye sordu ve aldığı şu yanıt karşısında şaşırdı: "Sakın gitme. Acayip bir kulüp. Taraftarı çok iyi ama garip bir yönetim anlayışları var. Sen orada hiç yapamazsın. Ben dayanamadım ve kaçtım. Zaten Galatasaray'ın teklifini kabul etmeden daha önce orada oynayan Felipe'yi arayıp, görüşünü almıştım. O bana, 'Yapamazsın gitme' demişti de inanmamıştım. Ayrıca ekonomik sıkıntı da var Galatasaray'da. Eğer futbol hayatının sonuna geldiğine inanıyorsan Galatasaray'a git, yoksa gitme." Lincoln'ün bu sözleri Baptista'nın üzerinde büyük etki yaptı ve Galatasaray'ın teklifine "Kesinlikle hayır" dedi. Tabi bunun iddia olduğunu tekrar belirtmekte fayda var.

Brezilyalıların efsane futbolcularından Julio Baptista, profesyonel kariyerini sonlandırdığını 2019 yılının Mayıs ayında duyurdu. 37 yaşındaki tecrübeli isim son olarak Romanya Ligi takımlarından CFR Cluj'da forma giyiyordu. Rumen ekibiyle sözleşmesi mart ayında sona eren yıldız futbolcu, başka bir takımda devam etmeme kararı aldı.

Emekliliğine ilişkin açıklamalarda bulunan Brezilyalı futbolcu, "Futbolun elit seviyesinde geçen 20 yılın ardından kariyerimi sonlandırma kararı aldım. Artık geri adım atmanın ve oyuncu olarak kariyerimi noktalamanın vakti gelmişti. Şimdi yeni bir hayat başlıyor”. Kariyeri boyunca Real Madrid, Sevilla, Arsenal, Roma ve Orlando City gibi üst düzey takımların formasını giyen Julio Baptista, Brezilya Milli Takımı ile çıktığı 47 karşılaşmada 5 gole imzasını atmıştı.

Editör: TE Bilisim