Hayatımızda önümüze çıkan birçok şeyin eseri başarı, şans ve iyi talihten oluştuğunu düşünüyorum. Önümüze çıkan fırsatları bir düşünelim bu  fırsatlar kendilerini hemen göstermeyebilirler. Bir şeylere sahip olmak emek ister, özveri ister ve en önemlisi ön görü ister.
Bununla ilgili olarak internette denk geldiğim kısa bir hikayeyi paylaşmak isterim siz değerli okurlarımla “ Zamanın birinde yaşlı ve zar zor geçinen bir çiftçi, zengin bir tüccarla karşılaşır.
Zengin tüccara sorar: ‘’Beyim, ne yaptın da bu kadar zengin oldun?’’
Zengin tüccar, ‘’Elmas madenleri keşfettim’’ diye yanıtlar.
Bunun üzerine yaşlı çiftçi, çiftliğini satarak bir karavan alır ve elmas madenleri aramak için yollara düşer.
Tam altı yıl boyunca şehir şehir gezerek elmas arar zavallı çiftçi, ama bir türlü bulamaz.
Sonunda parası biter, elinde avucunda hiçbir şey kalmaz. Artık zengin olamayacağını anlayan, hem ümidini, hem de varını yoğunu kaybeden zavallı çiftçi kendini denize atar ve boğularak can verir.
Çiftliğini ondan satın alan yeni çiftçi, arazinin ortasından geçen derenin kenarında yürürken gözüne bir taş ilişir. Çok farklı ışıldayan bir taştır bu. Çok hoşuna giden o taşı eve getirir ve bir köşeye koyar.
Aradan birkaç ay geçtikten sonra zengin tüccar işi gereği gezerken çiftliğe gelir ve burada konaklar.
Masanın üzerinde duran taşı görünce heyecanlanır ve çiftçiye dönerek: ‘’Bunu nereden buldunuz? Bu çok değerli ve çok pahalı bir elmas!’’ der.
Çiftçi, adamı elması bulduğu dere kıyısına götürür. Kıyıyı iyice inceleyen tüccar ve çiftçi çok sayıda elmas bulurlar.
Meğer yaşlı çiftçinin elmas bulacağım diyerek satıp terk ettiği toprak, çok değerli elmaslarla doluymuş. Belki o da görmüştü o taşları, ancak elmasların işlenmeden önce nasıl göründüğü bilgisine sahip olmadığı için onların değerini fark edememişti.
Elmaslar madenden çıkarıldıktan sonra, kesilir, yontulur, cilalanır ve gerçek değerlerine ulaşır. Mücevhercilerde gördüğümüz o göz alıcı elmasların hepsi zor, uzun ve emek yoğun süreçlerden sonra o hale getirilir.
Sözün özü, hepimizin işlenmeyi bekleyen elmas madenleri var”

Editör: TE Bilisim