Türkiye Kadın Milli Voleybol Takımı’nın üç büyük turnuvada mücadele ettiği 2021 yazını anlatan ikinci bölümü “En Uzun Yaz”ın galası gerçekleştirildi.

AXA Sigorta'nın “Değerler Ortağı” olduğu Türkiye Voleybol Federasyonu ile birlikte hazırladığı “Filenin Sultanları: Sebat” belgeselinin ikinci bölümü “En Uzun Yaz”ın galası gerçekleştirildi. Galaya AXA Sigorta CEO'su Yavuz Ölken, Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, A Milli Kadın Voleybol Takımı Baş Antrenörü Giovanni Guidetti, A Milli Takım oyuncuları Eda Erdem Dündar, Zehra Güneş, Ebrar Karakurt, Simge Aköz, Cansu Özbay, Ayça Aykaç, Meryem Boz, Hande Baladın, Meliha İsmailoğlu, Beyza Arıcı, Ayçin Akyol, Saliha Şahin, Derya Cebecioğlu, Aylin Acar, İlkin Aydın ve Elif Şahin'in yanı sıra ve milli takım teknik ekibi ve spor dünyasından da çok sayıda davetli katıldı. AXA Sigorta sosyal medya hesabı üzerinden yapılan çekilişle üç voleybol sever de bu özel geceye katılmaya hak kazandı.

Fatih Karaca'nın yönetmenliğini üstlendiği belgesel, ‘Filenin Sultanları' olarak bilinen A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın FIVB (Uluslararası Voleybol Federasyonu) Voleybol Milletler Ligi, Tokyo Olimpiyat Oyunları, 2021 CEV Avrupa Şampiyonası'nda mücadele ettiği ve Türk spor tarihinde unutulmaz anılarla yer eden 2021 yazının öyküsünü anlatıyor. Belgeselde millî takım oyuncuları, teknik ekip ve federasyon yetkililerinin görüşlerine ve geçmiş dönem maçlardan heyecan verici görüntülere de yer veriliyor.

“Kadın voleybolu toplumsal cinsiyet eşitliğiyle ilgili de mesajlar vermemize ön ayak oluyor”
Türkiye voleybolu için heyecan duyduğumuz günlerden birini yaşadıklarını belirten AXA Sigorta CEO'su Yavuz Ölken, “Hiçbir zaman vazgeçmeyen, sürdürülebilir başarı için mücadele eden takımımızın gurur dolu anlarını perdede göreceğiz. AXA Sigorta olarak spor en önem verdiğimiz konulardan biri; çünkü spor aktif ve sağlıklı yaşama teşvik eden ve fiziksel hareketlilik, azim, sportmenlik gibi çok önemli değerleri yansıtan bir alan. Kadın voleybolu ise milli takımımızın başarıları sayesinde Türk sporunda son yıllarda öne çıkan bir branş olarak toplumsal cinsiyet eşitliğiyle ilgili de mesajlar vermemize ön ayak oluyor. Geçen yıl ilk bölümünü izleyiciyle buluşturduğumuz ve büyük ilgi gören belgeselimizin ikinci bölümü ‘En Uzun Yaz'ı yine Türkiye Voleybol Federasyonu'yla birlikte izleyiciyle buluşturduğumuz için mutluyuz” şeklinde konuştu.

“Türk Voleybolu olarak imza atacağımız yeni başarılarla ilham kaynağı olmaya devam etmek istiyoruz”
Yaşanılan başarıların sürdürebilir olmasına önem verdiklerine açıklayan Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, “Çok gururluyuz. Türkiye'de voleybolun bugün geldiği noktayı, kadın milli takımımızın sahada gösterdiği başarıların perde arkasını ve büyük bir çaba ve azimle imza atılan galibiyetlerimize giden yolculuğu izleyiciye aktardığı için Filenin Sultanları: Sebat Belgeseli voleybol camiası için de ayrı bir önem taşıyor. Türk Voleybolu olarak imza atacağımız yeni başarılarla ilham kaynağı olmaya devam etmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

“Belgeselin izleyiciyle buluşmasının heyecanını ve mutluluğunu yaşıyoruz”
Milli Kadın Voleybol Takımının Türkiye'nin önemli gurur kaynaklarından olduğunu vurgulayan
Belgeselin yönetmenliği üstlenen Fatih Karaca, “A Milli Kadın Voleybol Takımımız ülkemizin önemli gurur kaynaklarından ve çok seviliyor. Filenin Sultanlarının 2017'den günümüze uzanan hikayesini anlattığımız belgeselimizin ilk bölümünü geçen sene yayınladık ve belgeselimiz çok güzel bir ilgiyle karşılandı. Merakla beklenen bu sezona ait bölümümüzün çalışmalarına ise bu yılın başında başladık. 2021 yazında oynanan üç büyük turnuvada yaşananları takımımız ve teknik ekibimizden dinleyerek hikayemizi şekillendirdik. Türk voleybolunun, spor takvimi açısından çok yoğun geçen bu yazın sonunda, sahadaki galibiyetlerinden çok daha fazlasını kazandığını gördük. Verilen emeklerin ve mücadelenin sonucunda ülkemiz insanlarına umut ışığı olan, kadınlar ve kız çocukları için rol modeli konumuna yükselen takımımızın hikayesinin izleyiciyle buluşmasının heyecanını ve mutluluğunu yaşıyoruz” diye konuştu.

Galada konuşan Milli Kadın Voleybol Takımının kaptanı Eda Erdem Dündar, “Belgeseli daha izlemedik. Şampiyonada yaşadığımız duyguları, gala gecesinde görecek olmaktan heyecanlıyız. Umarım tüm izleyicilerde beğenir” dedi.

Galada duygu ve görüşlerini anlatan Milli Kadın Voleybol Takım oyuncusu İlkin Aydın, “Bizim için gurur verici bir durum. Çok yoğun bir süreçti, üzüntüsüyle sevinciyle her şeyin olduğu bir belgesel. İzleyeceğimiz için çok heyecanlıyız” açıklamalarında bulundu.

Milli Kadın Voleybol Takım oyuncusu Meliha İsmailoğlu ise, “Belgeselin ilki çok güzel geçmişti buda aynı şekilde güzel geçti. Galada olmak mutluluk veriyor. Umarım yeni başarılara uzanırız” ifadelerini kullandı.

İHA

Editör: TE Bilisim