CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu. MHP lideri Devlet Bahçeli’nin sözlerine ilişkin Kılıçdaroğlu, “Birisi de beni hapse göndermekle tehdit etmiş. Sizin feriştahınız gelse diz çöktüremez bize. Kimsiniz siz? Eğer biz hapislerden korksaydık bu kadar cesur olmazdık, sizin gibi olurduk” dedi. 

CHP lideri Kılıçdaroğlu Van gezisine ilişkin konuştuğu grup toplantısında, “Biz Van'la da Vanlıyla da kucaklaşmak zorundayız. Kayyumdan şikayet ediyorlardı. Seçimle gelen seçimle gitsin diyorsanız bize katılacaksınız bize. Çözeceğiz bunların tamamını. Selahattin beyin çok sevildiğini gördüm. Haksız, adaletsiz uygulamalardan şikayet ediliyor. Ben de bu kürsüden defalarca şikayet ettim. Bir kişi adaletsizlikle karşı karşıyaysa ona sahip çıkmak insani görevimizdir, politik değil” dedi. 

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasının satırbaşları şöyle:

Hiçbir gücün karşısında hiçbir arkadaşımız diz çökmedik ve çökmeyecek. Baskı, şiddet kimden gelirse gelsin asla boyun eğmeyeceğiz. Biz ülkemizi seven insanlarız. Çünkü biz bizim gibi düşünmeyen insanların da özgürlüğüne kapı aralayan insanlarız. Çünkü biz herkesin inancına, kimliğine, yaşam tarzına saygı duran insanlarız. Biz bölen değil, beraber olmayı düşleyen insanlarız. Bölmek, ayrıştırmak, kutuplaştırmak, kavga istiyorlar inadına barış diyeceğiz. Demokrasiye inanmayanları sandık yoluyla göndereceğiz. Demokrasinin bize sağladığı bütün imkanları kullanacağız. Baskı mı kuruyorlar göğsümüzü açacağız, yasak mı getiriyorlar yasağa karşı yürüyeceğiz. Sanattan kültürden mi korkuyorlar sanatı ve kültürü yücelteceğiz.

2015 yılında Konya'daki mitingte 'Hiçbir şeker fabrikasını kapatmayacağız. Kendi şekerimizi kendimiz üreteceğiz. Kendi çiftçimizin gücüne güveneceğiz' diyoruz. Onlar fabrikaları nasıl satarız arayışı içindeler. 2018'de 'Kamyoncusu, besicisi, çiftçisi kazanıyor. Bu üretimin kaybedeni yok. Herkesin kazandığı ortama siz dinamit koyuyorsunuz' diyoruz. 2018 Çorum mitinginde 'Kime satacaksın' diyorum. Fabrikaları kapattık, elimizi avucumuzu açtık tonlarca şekeri getirdik kim kazandı?

Sadece Nisan ayında bir aylık faiz 19 milyar lira. 10 şeker fabrikasını 11 milyar liraya satıyorsun ama bir ayda 19 milyar lira faiz ödüyorsun. Bu mu devlet yönetimi, ahlak, erdem? Düzelteceğiz. Hiç kimse endişe etmesin. Halkın iktidarında çiftçinin, esnafın, sanayicinin yüzü gülecek. Evde kadınların yüzü gülecek. Gençler gülerek özgürlüğü teneffüs edecekler. Türkiye'yi ayağa kaldıracağız, göreceksiniz.

VAN'DA BELEDİYE BAŞKANLARI ÇALIŞTAY'I

Vanlılara 'Van'da huzur içinde yaşamak istiyorsanız bize katılın' dedim. Biz Van'la da Vanlıyla da kucaklaşmak zorundayız. Kayyumdan şikayet ediyorlardı. Seçimle gelen seçimle gitsin diyorsanız bize katılacaksınız bize. Çözeceğiz bunların tamamını. Selahattin beyin çok sevildiğini gördüm. Haksız, adaletsiz uygulamalardan şikayet ediliyor. Ben de bu kürsüden defalarca şikayet ettim. Bir kişi adaletsizlikle karşı karşıyaysa ona sahip çıkmak insani görevimizdir, politik değil. Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır. Mahkeme kararlarını uygulamıyorlar, AİHM kararlarını uygulamıyorlar. Osman Kavala'dan da Selahattin Demirtaş'tan da Harp okulu öğrencilerinin de hakkını, hukukunu savunmak istiyorsanız bize katılacaksınız.

Bütün Mardinli kardeşlerime sözümdür. İktidarımızda Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Şırnak, Siirt ve Batman'da çiftçiye elektriği ücretsiz vereceğiz. Yatırım yapacağız.

“İSTANBUL İL BAŞKANIMIZ ADALETSİZ KARARLARLA MAHKUM EDİLDİ”

6 liderin toplantısı vardı. Sayın Davutoğlu'nun ev sahipliğinde buluştuk. Temel ilkeler ve hedefler açıklamasını yaptık. "Birbirinden farklı siyasi geleneklere sahip partiler olarak bizler, Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına adım atarken ülkemizin daha huzurlu, daha mutlu, daha müreffeh, daha özgür ve daha demokratik olmasını sağlamak üzere iş birliği ve güç birliği yaptık. Bu birlikteliğimizi, milletimizin desteği ile hedeflerimizi gerçekleştirinceye kadar sürdüreceğiz." dedik. Bu ülkeye huzuru ya getireceğiz ya getireceğiz ortası yok.

İstanbul İl Başkanımız adaletsiz, hukuksuz kararlarla mahkum edildi. Bugün savcılığa gitti. Silivri'de şu anda. Morali gayet iyi. Bir suç işlediği için değil onurlu ve dik durduğu için cezalandırılıyor. Biz onların hiçbir siyasi hükmünü tanımıyoruz. Duruşumuz, onurumuz, insanlığımız, hedefimiz bellidir. Hapse atarlar, tutuklarlar, gözaltına alırlar. Ne yaparlarsa yapsınlar asla ve asla onurumuzdan ödün vermeyeceğiz. Vermeyenlerden birisi de CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu.

“İMAMOĞLU'NA SİYASİ YASAK İSTENİYOR”

İBB Başkanımız içinde yarın duruşma var. İstanbullulara hizmet ediyor, hala İstanbul'u kaybettiklerine inanamıyorlar. Hala 'Acaba Ekrem Başkanı oradan nasıl alırız' arayışı içindeler. 'İstanbul'u kaybeden Türkiye'yi kaybeder' demişti. Zaten kaybedecekler. Bıçak kemiğe dayandı... Beyler Türkiye-ABD arası paraları transfer ediyorlar. Hiç kimse unutmasın, hiçbir CHP'li yönetici sahipsiz değildir. Arkasında milyonlar vardır. Arkadaşlarımızın arkasındayız. Dik ve onurlu duruşları bizi mutlu eden en önemli tavırdır. Hazmedemedikleri için nasıl Ekrem Başkan'ı alırız da birisini tayin ederiz, atarız... Bu arayışa girmek vatana ihanettir. Bu arayışa girmek demokrasiye, millete ihanettir. Halkın iradesine saygı göstereceksiniz.

Bu arada birisi de beni hapse göndermekle tehdit etmiş. Sizin feriştahınız gelse diz çöktüremez bize. Kimsiniz siz? Eğer biz hapislerden korksaydık bu kadar cesur olmazdık, sizin gibi olurduk. Yabancı asker istemiyoruz ülkemizde. Vay efendim bunu nasıl söylersin diyorlar. Bu topraklarda yabancı asker postalı istemiyoruz kardeşim. Ben Bahçeli değilim. Gitti tezkereye evet verdi, terörle mücadelede yabancı askerler Türkiye'ye davet edilebilir diye oy verdi. Ben öyle değilim, ben gerçek Milliyetçiyim, ülkücüyüm, gerçekten ülkemi seviyorum.

“BİR SİYASETÇİNİN HESABINI VEREMEYECEĞİ BİR ŞEYİ OLMAMALI”

Sen aldığın paraları alıyorsun, 'Bunları tekrar TÜRGEV'e, Ensar'a vereceğim' diyor. Tekrar ABD'ye gönderecekler kim bilir ne yapacaklar... Gökdelen yaptırıyorsun, çiftlikler alıyorsun. Gönderdiğin parayı ABD'lilere bildiriyorsun ama biz bilmiyoruz. Biz ABD'lilerin resmi kuruluşları var onların internet sitesinden öğreniyoruz. Ben herhangi bir kuruluşa yardım yaptığımda bunu açıklarım, gurur duyarım. Bunlara yardım yapanların kimliği gizli, başka bir şey var. Şimdi dava açmış, çok teşekkür ederim. Ben bu TÜRGEV'in, Ensar'ın mal varlıklarını, bağışlarını, kimlerden aldıklarını mahkemeye isteyeceğim ve Türkiye bunları öğrenecek. Bir siyasetçinin hesabını veremeyeceği bir şeyi olmamalı. Bir siyasetçinin evlatları para pul işine girmemeli. Sınır ötesi operasyon yapacağım diyor şimdi senin oğlun var, dünya kadar milyonları var. Ok atmakla da çok becerikli e gönder. Şehitler geliyor biliyoruz senin çocukların ise milyon dolarla oynuyorlar. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını savunmak benim boynumun borcu.

(Türkan ÇATAL YILDIZ)

Editör: TE Bilisim