CHP'li Murat Emir, Başkentte ulaşıma yapılan zamlara tepki gösterdi. Ankara’da ulaşıma yapılan zammın yüzde 13.9 oranında olduğuna dikkat çeken CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, “Melih Göçek, Ankaralı düşmanı olduğunu bir kez daha kanıtladı. Bu zammın dört kişilik aile bütçesine yansıması ise aylık 550 liradır. Bu ulaşım ücreti toplamına aylık açlık sırı ücretini de eklediğimizde Ankaralılara adeta “Bu şehirde yaşadığınıza sizi pişman edeceğiz" dedi.

Ulaşım zammının aile bütçesine yansımasını hesaplayan Murat Emir'in yazılı açıklaması şöyle:
“Başkent Ankara, tarihinin en talihsiz dönemini son 23 yıldır yaşamaktadır. 1994 yılına denk gelen bu tarih Melih Göçek’in Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı olduğu yıldır. Melih Göçek’in göreve geldiği günden itibaren öncelikli çabası, Türkiye Cumhuriyeti’nin modern şehircilik anlayışıyla inşa edilen örnek şehri Ankara’mızı bir rant şehrine çevirmesi ve Ankara’da yaşayan vatandaşlarımıza bu şehri yaşanmaz hale dönüştürmesidir. Bunun son örneği Ankara’da ulaşım ücretlerine yapılan zamdır.
GÖKÇEK ZAMMIN YÜZDELİK ORANINI GİZLİYOR
Bilindiği üzere Ankara Büyükşehir Belediyesi 6.01.2016 tarihinde aldığı kararla göre, EGO otobüsleri, metro ve Ankaray’da 2.35 TL olan tam biniş 2.50 TL’ye, transfer (aktarım) ücretleri de 0.80 TL’den 1 TL’ye yükseltti. Yeni tarifelere göre özel halk otobüslerinde 2,55 TL olan tam biniş 2,75 TL, 2,50 TL olan minibüs ücreti de 2,75 TL olarak belirlendi. Daha geçen yıl ulaşıma yüzde 20 zam yapan Melih Gökçek yönetimindeki Ankara Büyükşehir Belediyesi, bu yıl yaptığı zammın gerekçesini izah edememek telaşıyla zammın yüzdelik artışını gizleme çabasına girişmiştir.
GÖKÇEK ANKARALILARA DÜŞMAN BİR BELEDİYE BAŞKANI
Görüleceği üzere Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankaralılara düşman bir belediye başkanıdır. Metro gibi toplum taşım araçlarını yıllarca yapamayan, yapamadığı için de metro inşatları, kendisinin üyesi olduğu iktidar tarafından elinden alınan Melih Göçek aynı zamanda bir fırsatçıdır. Partisi AKP’nin Ülkemizi rejim değişikliğiyle tehdit ettiği bugünleri, Melih Gökçek de Ankaralıların cebinde yeni bir delik açmak için fırsat bilmiştir. Gökçek’in bu fırsatçı anlayışından da Ankara’yı rant şehrine çevirmesinden de bir gün hesap soracağız.”​
(Güçlü ANADOLU)
Editör: TE Bilisim