Özel Haber: Kadir GÜRHAN

Uzun zamandır ara verdiğimiz ‘muhtarın gözünden’ haber serimizin bu haftaki durağı Çankaya İlçesi Erzurum Mahallesi Muhtarlığı oldu. Yaklaşık 5 bin nüfuslu mahallenin muhtarı olan Yılmaz Çetin, mahallenin en büyük sorununun yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya olan elektrik direkleri olduğunu söyledi. Çetin, “Cebeci banliyö durağının üst geçidini kullanarak İltekin İlkokuluna giden öğrenciler ve vatandaşlar bu elektrik direklerinin altından geçiyor. Büyük bir kaza meydana gelmeden bu direklerin kaldırılması ve elektriğin yer altına çekilmesi gerekir” dedi. 

Kangrene dönüşmüş olan Cebeci İnönü Stadının yıkıldığını belirten Çetin, mahallelinin stadın yıkılmasından memnun olduğunu dile getirdi. ‘Stadın yerine ne yapılacaksa yapılsın, mahallemiz her şekilde değer kazanıyor’ diyen Çetin, “Fakat bu konuda mahalle halkının fikrini alan olmadı. Bizim fikirlerimize başvuru yapılarak hareket edilmesi yararımıza olacaktır” ifadelerini kullandı.  Muhtarın gözünden haber serimize kaldığımız yerden devam ediyoruz. Çünkü yerel gazeteler için en büyük haber kaynağının mahalle muhtarları olduğunu düşünüyoruz. Mahalle muhtarı, mahallenin sorununu en iyi bilen ve bu sorunun çözümü için ne gerekiyorsa yapan kişidir. Mahalle muhtarı, sadece ihtiyacı olan ailelere sosyal yardımları dağıtan kişi değildir, aynı zamanda kendisine seçimle verilen yetkiyi en iyi şekilde kamu yararına kullanandır. Uzun aradan sonra ilk durağımız Erzurum Mahallesi oldu. Muhtar Çetin mahallenin temel sorunlarını anlattı. 

“MAHALLE HALKI YURT YAPILMASINI İSTİYOR”

Erzurum Mahallesinin eski oturmuş bir mahalle olduğu için sokaklarının dar olduğunu söyleyen Çetin, dar olan sokakların da park olarak kullanıldığını belirtti. Çetin, “Bu yüzden çocuk oyun alanına yer kalmıyor. Mahallemizin park alanına ihtiyacı var. Fakat şu durumda park alanı yapılacak bir yer yok. Cebeci İnönü Stadyumu tamamen yıkıldı. Şu an bu alana Millet Bahçesi yapılması planlanıyor. Ama duyumlara göre onun da net olmadığı anlaşılıyor. Alınan duyumlara göre kız öğrenci yurdu da yapılabilirmiş. 3500 kişilik bir yurt düşünülüyormuş. Mahalle halkı Kurtuluş Parkının yakınlığından dolayı daha çok yurt yapılmasını istiyor. Ama bu konuda daha kimsenin mahalle halkının fikrini aldığı yok. Mahalle halkının fikrine göre şekillendirilirse daha güzel olacağını düşünüyorum. Stadın yerine her ne yapılacaksa yapılsın mahallemizin değer kazanacağı hepimiz biliyoruz. Mahallenin gayrimenkulleri büyük bir artış gösterecektir. Mahalleli atıl durumda olan stadın bir an önce yıkılmasından yanaydı ve nitekim yıkıldı” şeklinde konuştu. 

“BİZİ İLGİLENDİREN MAHALLENİN SORUNLARIDIR”

Mahallenin 5 bin nüfusu olduğunu belirten Çetin, “3500 kişilik bir yurt mahallemizi her konuda hareketlendirir. Alışveriş ve sirkülasyon artar, mahalleye bir hareketlilik sağlanmış olur. Çünkü bizi mahallemiz birçok üniversitenin ve tarihi yapının arasında kalıyor. Muhtarlar olarak siyaset yapmıyoruz. Bizi ilgilendiren konu mahallemizin temel sorunlarıdır. Bu sorunların çözümü için bütün siyaset kurumları ile görüşüyoruz. Valilikten tutun yerel belediyeye kadar. Hükümetin davet ettiği yere de, muhalefetin davet ettiği yere de gidiyoruz. Çevre mahallelerde elektrik direkleri yer altına indi ama bizim mahallemizde daha bu yapılmış değil. Örneğin bu sorunun çözümü için birçok ilgili kurumla görüştük. Şu an ihalenin yapılmasını bekliyoruz ama bunun bir an önce çözülmesi gerekir. Kızılay ve yerel belediyemiz ile iletişim halindeyiz. Sosyal yardımlar için yeni listelerimizi teslim ettik. Bu yardımlar en yakın zamanda yapılacak. Yardımları vatandaşın gelir durumuna göre belirliyoruz” diye konuştu.

“CEBECİ PAZARININ ÜSTÜ KAPATILACAK”

Muhtar aylıklarının yükseltilmesinden oldukça memnun olduklarını dile getiren Çetin, “Yaklaşık 700 TL’lik bir artış sağlandı. Önce görev süresi boyunca silah ruhsatı bulundurabiliyorduk şimdi ise ömür boyu bulundurabiliriz. Allah kullandırmayı nasip etmesin. Mahallemizde Perşembe günleri Perşembe pazarı yapılıyor. Çevre mahallelerden de alışverişe gelen vatandaşlar olduğu için oldukça kalabalık oluyor. Bu pazarın üstünün kapatılması gerektiğini Çankaya Belediyesi Başkanı Sayın Alper Taşdelen’e ilettik. Kendisi bu konuda bize söz verdi. En yakın zamanda pazarın üstünün kapatılacağını düşünüyoruz. Bu hizmetin yapılması vatandaşa büyük bir yarar sağlayacaktır. Vatandaşlarımıza bu müjdeyi sizin aracılığınızla verebiliriz” dedi. 

“DİREKLER TEHLİKE SAÇIYOR, ARAZİ SAPA KALIYOR”

Cebeci Banliyö Durağı ile Konservatuar Parkı arasında kalan boş tapulu arazinin Devlet Demiryollarının arazisi olduğuna vurgu yapan Çetin, “Bu arazi yıllardır boş. Tren yolu yenilendi ama burası yine boş olarak duruyor. Bu araziden İltekin İlkokulu öğrencileri ve vatandaşlar Cebeci banliyö üst geçidini kullanarak karşıdaki mahallelere geçiyorlar. Ama bu arazi hep tehlike arz etmektedir. Hem sapa kalan bir arazi hem de içinde yer alan elektrik direkleri çökme tehlikesi ile karşı karşıya. Bu yolu kullanmak zorunda kalan küçücük öğrencilerimiz ve vatandaşlar bu direğin altından geçiyor. Direğin çökmesi büyük bir kazaya sebebiyet verebilir. Ayrıca arazi sapa kaldığı için de asayiş olaylarına ve tacize de neden oluyor. Bahsettiğimiz elektrik direğinin kaldırılması ve yer altına alınması gerekir. Birkaç defa başvurularımızı yaptık. Herhangi bir kaza meydana gelmeden sorunun çözülmesini talep ediyoruz. Hatta mahalleli olarak bu boş arazinin de konservatuar parkına eklenip kullanıma açılmasını isteriz” şeklinde konuştu. 

 

Editör: TE Bilisim