Genç Girişim ve Yönetişim Derneği’nin, salgın sürecinde de ara verilmeyen organizasyonlarına bir yenisi daha eklendi. Derneğin 17’nci kuruluş yıldönümünde online düzenlenen 44.İş’te Fırsat Toplantısı’na konuşmacı olarak Türk Eğitim Derneği (TED) Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu konuşmacı olarak katıldı. Üyelerin büyük ilgi gösterdiği, 6 üyenin firmalarıyla ilgili sunum yaptığı toplantının moderatörlüğünü üstlenen GGYD Başkanı M.Nezih Allıoğlu, derneğin 17 yıla çok şey sığdırdığını söyledi, “İş dünyasının başarılı girişimcilerini bir araya getirmekti kuruluş amacı; koca Ankara’yı sığdırdı içine. Ekonomi derneğiydi, kamu yararına çalışan STK haline geldi adeta.  Binlerce etkinliğe, yüzlerce projeye imza attı. Organizasyonlarının tamamına yakını sadece üyelerine değil, toplumun çok farklı kesimlerinden insanımıza dokundu” dedi.

Üç Haftalık Telafiyle Halledilir

TED Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu da toplantıda pandemi sürecinde eğitime ilişkin çok önemli değerlendirmelerde bulundu. Salgınla birlikte 188 ülkede okul çağındakilerin yüzde 91’inin eğitime devam etmediğini söyleyen Pehlivanoğlu, “Her sektörde olduğu gibi eğitim sektörü de süreçten olumsuz etkilendi. Ancak okulların tekrar açılmaması yerinde bir karar oldu. Ortada henüz hastalık riski varken  çocukları yeniden okula göndermek doğru olmazdı. Evet kaybımız var. Üç aylık yaz tatillerinde zaten çocukların ciddi kazanım ve bilgi kayıpları oluyordu. Buna iki ay daha eklendi. Ama panikleyecek bir şey yok. Üç haftalık telafiyle rahatlıkla eksikler giderilebilir” diye konuştu.

Özel Okullar Yüzde 20 Küçülür

TED Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu, pandeminin özel okullara etkisine ilişkin de çarpıcı ifadeler kullandı. Salgın öncesi özel okullarda devam eden hormonlu büyümenin yeni dönemde küçüleceğini söyleyen Pehlivanoğlu, “Zaten bu sene yapılan erken kayıtla önümüzdeki eğitim yılının parası ödendi. Yeni kayıtların azalacağını ve özel okullarda yüzde 20 küçülme yaşanacağını düşünüyorum. Tabi bugün dayanışma günü. Hiçbir kurum temizlikçisini, güvenlikçisini işten çıkarmasın. Bu süreci öğeretmenlerle toparlayacağız. Öğretmenin görevi sadece ekran karşısında konuşmak değil ki. Çocukların psikolojik sürecini de onlar toparlayacak. O nedenle kesinlikle öğretmen maaşlarında kısıntıya gidilmesin” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim