Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eğitimde istenilen başarının sağlanamaması ile ilgili açıklama yapması üzerine Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan da eğitimde başarısızlığın nedenlerini sıraladı. En önemli nedenin liyakatsizlik olduğunu ifade eden Geylan, “Okul müdürlüğünden MEB üst düzey bürokrasisine kadar tüm eğitim yönetiminin, sadece liyakat esasına göre ve adalet üzere kurgulanmış bir sistemle tayin edilmesi elzem bir durumdur” dedi.

“KAMU YÖNETİCİSİNİN SADAKAT GÖSTERECEĞİ YER SADECE DEVLETTİR”

Eğitimde reforma, ehil yöneticilerin iş başına getirilerek başlanması gerektiğine dikkat çeken Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, “Sayıştay’ın MEB için düzenlediği 2019 Denetim Raporu’nda göze çarpan bulgulardan bir tanesi de yönetici atamalarında tespit edilen usulsüzlükler. Özellikle ‘İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü kadrolarına meri mevzuatın liyakat ve kariyer ilkeleri doğrultusunda öngördüğü şartları taşımayan kişilerin de atandığı görülmüştür.’ vurgusuyla önemli tespitler dile getiriliyor.

Geylan, “Siz eğitim yönetimini sendika/vakıf/cemiyet görünümlü paralel yapılara mahkum bırakırsanız, eğitimi yönetemezsiniz. Kamu yöneticisinin sadakat göstereceği yer sadece devlettir. Ancak paralel yapıların yönettiği süreçlerle görev başına gelen yöneticiler ise devlete değil, biat ettiği mahfillere sadakat gösterecektir.”

Türk Eğitim-Sen’in yaptığı tespitlere göre ülke genelinde vekaleten görev yapan 185 ilçe milli eğitim müdürünün 148 tanesinin bir sendika üyesi olduğunu bildiren Geylan, “Geçici görevli 534 şube müdürünün 434’ünün, 940 proje okulu müdürünün 829’unun yine aynı sendikanın üyesi, son iki yıl içerisinde Milli Eğitim Bakanı Sayın Ziya Selçuk’un eğitim kurumu yöneticileri için yazılı sınav uygulaması getirmesinden önce Türkiye genelindeki okul yöneticilerinin %75’inden fazlasının da yine aynı sendikanın üyesi. Siz eğitim yönetimini sendika/vakıf/cemiyet görünümlü paralel yapılara mahkum bırakırsanız, eğitimi yönetemezsiniz” dedi.

“BAŞARIYI YAKALAYABİLMEK İÇİN İLK DÜĞMEYİ DOĞRU İLİKLEYECEĞİZ”

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, 18 yıldır tek başına iktidar olunmasına ve eğitim sistemine kayda değer yatırımlar yapılmış olmasına rağmen, yalnızca mensubiyetler üzerinden yönetici kadrosu oluşturulmuş olmasının Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dile getirdiği istenilmeyen sonucu kaçınılmaz kıldığını ifade etti. Geylan sözlerine, “Okul müdürlüğünden MEB üst düzey bürokrasisine kadar tüm eğitim yönetiminin, sadece liyakat esasına göre ve adalet üzere kurgulanmış bir sistemle tayin edilmesi elzem bir durumdur” diye devam etti.

Geylan sözlerini şöyle sürdürdü:

“Özellikle 2014 yılında MEB teşkilat kanununun değiştirilmesiyle birlikte başlatılan mülakatla yönetici atama sürecinde, binlerce eğitim yöneticisi mülakatlar marifetiyle alaşağı edilmiş ve yerlerine yine mülakatlar marifetiyle ve çoğunluğu yalnızca mensubiyetleri üzerinden yöneticiler göreve getirilmiş idi.

Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarı süresince yedi kez Milli Eğitim Bakanı değişmiş ancak ne hikmettir ki, MEB teşkilatını tahakküm altına almış olan malum yapıların etkinliği her dönem değişmeden devam etmiştir. 

Her zaman dediğimiz gibi, siz masa başında en güzel programları hazırlayabilirsiniz, sisteminizi en kamil şekilde kurgulayabilirsiniz, en gelişmiş imkanlarla projelerinizi hayata geçirebilirsiniz; fakat nihayetinde tüm bunların başarısını tayin edecek temel unsur uygulayıcılardır. Okul yöneticisinden üst düzey bürokrasiye kadar bir milyonluk eğitim camiasını yönetecek olan kadronuz yetkin değilse Sayın Cumhurbaşkanı’nın samimiyetle dile getirdiği başarısızlık kaçınılmaz bir sonuç olur. Aynı nedenlerin, her daim benzer sonuçları doğuracağı temel bir fizik kaidesidir. Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan’ın özlediği ve ülkemizin hak ettiği eğitimde başarıyı yakalayabilmek için ilk düğmeyi doğru ilikleyeceğiz. İlk düğme ise liyakat esasına göre ve adaletle tanzim edilmiş yönetici atama sisteminin ihdas edilmesi ve eğitim yönetiminin paralel yapıların tahakkümünden kurtarılmasıdır.”

(Eren GÜVENDİK)

Editör: TE Bilisim