Kortların efsanevi ismi Serena Williams, tam adıyla Serena Jameka Williams 26 Eylül 1981 yılında Amerika’da doğdu. Ablası ve kendisinin aynı zamanda antrenörü olan babası ile tenis sporuna başlayan Serena, ablası Venüs Williams’dan bir yıl sonra 1995 yılından itibaren profesyonel olarak tenis turnuvalarında oynamaya başladı. Atletik fiziği ve güçlü vuruşlarıyla dikkat çeken Serena ilk Grand Slam şampiyonluğu 1999 yılında Amerika Açık Tenis Turnuvasında kazandı. 2000 yılında Avustralya’da düzenlenen Sidney olimpiyatlarında ablası Venüs Williams ile beraber çift kadınlarda altın madalya kazandı. 2002’de Fransa Açık Tenis Turnuvası, Amerika Açık Tenis Turnuvası ve Wimbledon’da kardeşi Venüs Williams’ı yenerek şampiyon oldu. 2008 yılında Çin’in başkenti Pekin’de düzenlenen olimpiyatlarda çiftlerde yine ablasıyla beraber altın madalya aldı. 2012 yılına kadar tenis turnuvalarında şampiyonluklarını sürdüren Serena Williams Londra olimpiyat oyunlarında tek kadınlarda ve çift kadınlarda altın madalyanın sahibi oldu. 2017 yılında ise iki aylık hamile olarak katıldığı Avustralya Açık’ta finalde ablası Venüs’ü yenerek şampiyon oldu.

Hücum vuruşlarındaki sertliği,etkili servisleri ve bitirici voleleri ile rakipleri üzerinde kontrol sağlayan Serena Williams’ın önemli bir özelliği de soğukkanlılığını ve konsantrasyonunu hiç kaybetmemesi. Geriye düştüğü bir çok mücadeleyi bu şekilde geri döndürüp kazanabilmiş.

23 Grand Slam şampiyonluğu, çift kadınlarda 3 tek kadınlarda 1 olmak üzere toplamda 4 olimpiyat altın madalyası ile adını tenis tarihine yazdırmıştır.

Ayrıca King Richard (Kral Richard Yükselen Şampiyonlar) adında, Williams kardeşleri ve onları sürekli destekleyip başarılı olmalarını için elinden geleni yapan babaları Richard Williams’ın hikayesini anlatan bir de film var merak edip izlemek isteyenler için.

Editör: TE Bilisim