Kadın ve erkeklerin daha iyi bir görünüme sahip olmak için tercih ettiği pek çok farklı estetik cerrahi ve medikal estetik prosedür vardır. Tercih edilen yöntem her ne olursa olsun doğal ve estetik açıdan tatmin edici bir görünüme sahip olmanın sırrı alanında uzman ve deneyimli bir estetik cerrah seçmektir. Sektörünün önde gelen ismi Op. Dr. Evren İşçi estetik cerrahi ve medikal estetik prosedürler konusunda son derece deneyimlidir. Hasta özelinde doğru planlamaları doğru tekniklerle uygulayarak başarılı sonuçlara imza atmaktadır. Siz de Op. Dr. Evren İşçi ile iletişime geçerek hayalinizdeki görünüme giden yolda ilk adımınızı atabilirsiniz.

Profesyonel Dokunuşlar Büyük Farklar Yaratır

Kadınlar arasında en popüler olan estetik cerrahi prosedürler denilince akla ilk olarak meme estetiği gelir. Memeler kadınların görünümü üzerinde doğrudan etkili olduğu hatta kadınlığın görsel simgelerinden biri olarak kabul edildiği için memelerinin nasıl göründüğü kadınlar açısından çok önemlidir. Bunun doğal bir sonucu olarak, memelerinin görünümü ile ilgili memnuniyetsizliği olan kadınlar sıklıkla meme estetiği ameliyatlarına başvururlar ve hayal ettikleri görünüme kavuşurlar.

Meme estetiği kapsamında meme küçültme, meme büyütme ve meme dikleştirme ameliyatları yapılmaktadır. Meme dikleştirme İstanbul ve diğer illerimizde popülerliğini hiç kaybetmeyen meme estetiği prosedürlerinden biridir. Bunun yanı sıra, cerrahi prosedürlere göre daha kısa sürede uygulanabilen ve konfor sağlayan seçenekler olma özelliğine sahip medikal estetik prosedürler de büyük ilgiyle karşılaşmaktadır. Popülerliği hiç azalmayan medikal estetik prosedürlerden biri olan botox İstanbul ilimizde farklı yaş gruplarındaki kadın ve erkeklerin sık tercih ettiği bir yöntemdir.

Uzmanlar Tarafından Uygulanması Gereken Konforlu Bir Medikal Estetik Prosedür: Botox

Ciltte yaş almaya ve benzer etkenlere bağlı olarak ortaya çıkan çizgileri ve kırışıklıkları gidermek için en çok tercih edilen medikal estetik prosedürlerin başında botox gelir. Botox prosedürü kapsamında Clostridium Botulinum bakterisinden elde edilen toksin, tedavi edilmek istenen bölgeye enjekte edilir. Botox enjeksiyonunun kalıcılığı ortalama 4 ila 6 ay arasında değişmekle birlikte kişisel özellikler, uygulama bölgesinin özellikleri, enjekte edilen doz ve benzer etkenlere göre farklılaşabilir.

Botox uygulaması pratik ve konforlu bir prosedürdür. Genellikle yüzün üst bölgesine uygulanması tercih edilir. Zaman içinde kaşların arasında, alın ve yüz bölgesinde ortaya çıkan kırışıklıklar yaşlı, yorgun ve asık suratlı bir yüz görünümüne neden olabilir. Estetik açıdan hoşnutsuzluğa yol açan kırışıklıkları gidermek ya da hafifletmek için botox işlevsel bir çözümdür.

Botox enjeksiyonu yapılarak alın çizgilerini, göz çevresi kırışıklıklarını, kaz ayaklarını ve burun çevresi, çene, dudak ve boyun bölgesindeki çizgilenmeleri ve kırışıklıkları gidermek mümkündür. Kaşların daha kalkık bir görünüme sahip olması ve kaşlar arasındaki çizgilerin botox tedavisiyle yok edilmesi aynı zamanda yüzdeki yorgun, mutsuz ve yaşlı ifadeyi de giderebilir.

Botox Nasıl Yapılır?

Hızlı ve pratik bir prosedür olan botox enjeksiyonu kapsamında ilk yapılması gereken, uygulama bölgesine lokal anestezik etkili krem sürülmesidir. Lokal anestezinin etkisiyle enjeksiyon sırasında acı ya da ağrı hissedilmez. Hasta özelinde belirlenen noktalara, çok ince uçlu enjektörlerle botox enjekte edilir.

Botox, enjeksiyon bölgesinde bulunan sinir uçlarındaki iletken maddelerin salınımını önler. Bunun sonucunda bölgedeki sinirlerle sinirlerin uyardığı kasların etkisi geçici olarak durdurulur. Yalnızca uygulandığı bölgede etkili olması sayesinde enjeksiyon bölgesindeki kaslar üzerinde geçici etki sağlar.

Tedavi edici ve koruyucu özelliğe sahip bir prosedür olan botox ile kırışıklıkları gidermenin yanı sıra aşırı terleme sorununu gidermek de mümkündür. Aşırı terleme sorununu giderme amacıyla uygulanan botox prosedüründe ter bezlerine uyarı gönderen sinirlerin olduğu alana enjeksiyon yapılır. Böylece hedef bölgede terleme geçici olarak azaltılarak hastanın yaşam kalitesi iyileştirilir.

Botox Ne Zaman Etki Eder?

Botox tedavisi uygulandıktan sonraki 48 ila 72 saat içinde etki görülmeye başlar. Botox etkisinin en üst noktaya ulaşması için genellikle 10 ila 14 günlük bir süreye ihtiyaç duyulur. Botox tedavisinin etki süresi ise yaklaşık 4 ila 6 aydır. Kalıcılık süresi kişi özelinde değişebilir. Botox tedavisi düzenli aralıklarla yenilenirse etki süresi uzar. Bunun sonucunda daha uzun aralıklarla botuz enjeksiyonu yapılması yeterli gelir.

Botox enjeksiyonu sonucu doğal bir görünüm elde edilmesi ve tedaviden optimum fayda sağlanması için tedavi alanında uzman ve deneyimli doktorlar tarafından gerçekleştirilmelidir. Eğer olması gerekenden daha fazla doz enjekte edilirse, uygulama bölgesindeki mimik kaslarının hareketinin sıfırlanması ve yapay bir görünüm oluşması gibi istenmeyen durumlarla karşı karşıya kalınabilir.

Botox 18 ila 65 yaşları arasındaki hemen herkese uygulanabilen bir medikal estetik prosedürdür. Ancak, gebelik ve emzirme dönemindeki kadınlara botox yapılmaz. Ayrıca; Eaton-Lambert ya da Myaesthenia Gravis gibi nöro-müsküler hastalıkları veya uygulama bölgesinde uçuk ya da benzeri enfeksiyonları bulunan kişilere de botox enjeksiyonu yapılması söz konusu değildir.

Editör: Hüseyin Çözen