Kemal Kılıçdaroğlu CHP’nin 29 Kasım 2022 tarihli grup toplantısında sözlerine, grup toplantılarının topluma mesaj vermek için önemli bir fırsat olduğunu düşünüyorum ve her grup toplantısında Türkiye’deki bütün vatandaşlarımıza sesleniyorum diyerek başladı. Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından satırbaşları şöyle:

Gazi Mustafa Kemal’in dediği gibi Cumhuriyet kimsesizlerin kimsesizdir. Yani bu topraklarda hiç kimse kendisini kimsesiz hissetmesin. 

İşsizinden memuruna, işçisinden çiftçisine kadar her kesimin sorunları var. Bütün sorunları akılla, bilgiyle çözmek mümkün.

14 milyona yakın emeklimiz var. Emekli büyümeden pay almıyor. Kanun çıkardılar bunun için. Bütün emekli kardeşlerime söylüyorum, ekonomik büyümeden pay almayın diye kanun çıkaranlara oy verirseniz iki elim yakanızda olur.

Eczacıların da sorunlarını biliyorum, sizin de haklarınızı teslim edeceğiz, kimsenin endişesi olmasın.

25 bin fahri kuran kursu öğreticileri de devletimize güvenmek istiyoruz, neden bize kadro verilmiyor diyorlar. Yıllardır gerçekleştirilemeyen sözleri biz çözeceğiz. 6-7 ay sonra size de hakkınızı teslim edeceğiz. 

Her şeyin başı bilgidir. Bilgisiz toplum olmaz. Bilginin üretildiği yerin adı üniversitedir. Bilim insanları dünyanın her yerinde el üstünde tutulur. Bilim insanı sorgulayan bir kültürden gelir. Toplumun her kesimine katkı verirler.

Bilimi ve aklı iktidar yaptığınızda sorunları çözersiniz.

Rektör atamaları bir kişinin iradesiyle olmaya başladı. Vatandaşlar oturdukları mahallenin muhtarını, belediye başkanını, cumhurbaşkanını seçebilirlerken, üniversite hocaları niçin kendi rektörlerini seçemez? 

YÖK denen 12 Eylül darbe hukukunun ürünü olan kurum kaldırılacaktır, gerçek anlamda üniversiteler özgür ve özerk kuruluşlar olacaktır. 

Önümüzde bir vizyon zirvemiz var. Bütün vatandaşlarımızı, milletvekillerimizi, belediye başkanlarını davet ediyoruz. Bu zirvede yol arkadaşlarımıza, halkın huzuruna çıktıklarında ne için oy isteyeceklerini anlatacağız. Sadece bir tekil adaya, şahsım kafalarına oy istemek CHP’nin kitabında yoktur. 

Devleti tek bir kişiye teslim ettiğinizde vizyonu da tek kişi açıklar. Biz böyle bir anlayışla yarının Türkiye’sini inşaa edemeyiz. 

CHP sadece bir adaya oy istemeyecek. Bir zümrenin çıkarı için de oy istemeyecek. CHP yepyeni bir anlayışla yepyeni bir sisteme oy isteyecek. Güç birliğine oy isteyecek. Oyları daha iyi bir yaşam için, daha adil bir düzen için, yeni bir Türkiye hayali için oy isteyecek. 

Biz sadece Türkiye’yi krizden çıkarmak için oy istemiyoruz, bundan sonra ülkemizi yapısal krizlerden koruyacak sistem için oy istiyoruz. 

Yeni bir nefesle geliyoruz. Neyin düzgün, neyin doğru olduğunu bilenlerle, vatanseverlerle birlikte geliyoruz. 

Ülkemiz için, geleceğimiz için, evlatlarımız için umutluyum. Umudu ve mutluluğu beraber yaşatmak zorundayız. Bu toplum hasretlerine yeniden geri dönecektir.

Dünyaya sesleneceğiz vizyon toplantısında, seninle teknolojide, sanayide, eğitimde, insan haklarında, kadın haklarında, hayvan haklarında, özgürlüklerde, demokraside, çevrecilikte, iyi olan her şeyle rekabet etmeye geliyoruz. Sen de 3 aralığı bekle diyorum. 

Editör: TE Bilisim