Hukukçu Ersan Şen, Millet İttifakı'nda cumhurbaşkanı adaylığı krizi yaşanırken katıldığı televizyon programında, İYİ Parti'den teklif gelmesi durumunda cumhurbaşkanı adayı olabileceğini söylemişti. Bunun üzerine İYİ Parti lideri Akşener, Ersan Şen ile temasa geçmişti. 

Akşener, İttifak içinde yürütülen müzakerelerin ardından, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın cumhurbaşkanı yardımcısı olması şartıyla CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun adaylığına onay vermişti. 

Millet İttifakı'ndaki krizin çözülmesiyle Ersan Şen'in adaylığı gündemden düşerken, Akşener daha sonra yaptığı açıklamada Şen'i yalnızca istişare etmek için çağırdığını ifade etmişti.

Şen, Show Haber'e yaptığı açıklamada Akşener'den aldığı telefon sonrası hislerini 'Heyecanlandım çünkü beklemiyorsunuz. Gurur duydum' dedi.

Canlı yayındaki adaylık açıklamasını ve sonraki süreci değerlendiren Şen, 'Dedim ki 'Kimse aday olmayacaksa, 6'lı masada bir anlaşma çıkmıyorsa ben varım.' Dağılan masanın toplanmasına yardımcı olduk, ona hizmet ettik' dedi. Cumhurbaşkanı adayı olma isteğine değinen Şen, 'Keşke devam edebilseydim. Devam edebilsek olabilir de olmayabilir de. Kompleksim yok, kendimi aşağıda görmüyorum' diye konuştu.

Aday olma ihtimali gündemden düşen Şen, şimdi ise Adalet Bakanı olarak görev alma hedefinden söz etti. 'Bana milletten, memleketten, devletten, seçilenden böyle bir talep gelirse seve seve Adalet Bakanı olarak hizmet etmek  isterim' ifadelerini kullanan Şen, 'Buna kimse kapıyı kapatamaz ki' ifadelerini kullandı.

Haber Merkezi

Editör: Nisa K.