Cumhuriyet Halk Partisi’nin 15.11.2022 tarihli grup toplantısı, geçtiğimiz Pazar günü İstanbul Taksim’de  gerçekleşen terör saldırısında hayatını kaybeden vatandaşlar için bir dakikalık saygı duruşu ile başladı. Partisinin grup toplantısında konuşan Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından satır başları şöyle;

“Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 39. Yılı bugün, orada yaşayan soydaşlarımıza en içten sevgilerimizi gönderiyor ve bayramlarını kutluyoruz.”

“Siyaset ne için yapılır? Benim bildiğim siyaset toplumun sorunlarını çözmek için yapılır. Toplumun sorunlarının adalet içinde çözülmesi gerekir.”

“Siyasetin zenginleşme aracı olmadığını, yolsuzluk yapma aracı olmadığını, yakınlarını devletin kilit noktalarına getirmek gibi bir düşüncenin siyasette olmaması gerektiğini her ifade ettim.”

“Genel Başkanlık yaptığım süre boyunca hep toplumun zayıf halkalarıyla işbirliği yapmaya ve onların sorunlarını çözmeye çalıştım. Taşeron işçileri buna örnektir. Çaykur’un 9 bin 300 mevsimlik çalışanı, bizim sorunumuzu kim dile getirecek, diye soruyorlar. Rize’ye, Rizelilere, 9 bin 300 mevsimlik işçiye sesleniyorum. Sizin sorununu çözecek kişinin adı Bay Kemal’dir. Bunu unutmayın. Kaçak çayları Rize Meydanı’nda yakacağım.”

“Sandığa gittiğinizde düşünmenizi istiyorum, benim sorunumla kim ilgilendi, kim çözme sözü verdi diyeceksiniz, oyunuzu ona göre vereceksiniz.”

“Öğretmenlerin, orman köylülerinin, ücretlilerin herkesin sorunlarını biliyorum. Sorunlar varsa, sorunla ilgilenen bir siyasetçi var.”

“Ücretliler için ayrı gelir vergisi tarifesi olacak, düşük oranla bir vergi tarifesi olacak. Ücretliler için damga vergisini de tamamiyle kaldıracağız.”

“Çalışma herkesin hakkıdır diyor anayasanın 49. maddesi. Bu hakkı teslim etmek de siyasetçilerin görevidir.”

“Kimin hangi sorunu varsa o sorunların çözümü için adres CHP.”

“Terörle mücadelede yaralanıp gazi sayılmayalar da var, bu ayıbı kapatmak lazım.”

“Saygın bir devlet çifte standardı kabul etmez. Şehit yakınları ve gaziler arasındaki ayrımcılık var. Şehit yakınları, gaziler arasında ayrımcılık olur mu? Ayrımcılık yapanlar vatansever değildir. 15 Temmuz şehit ve gazileri için 2 bin 600 liralık ödeme 4 bin liraya çıkarıldı. Diğerleri için neden verilmiyor? Sorun varsa çözümün adresi CHP. 15 kanun teklifi verildi ayrımcılığın ortadan kalkması için. En çok kanun teklifi verilen CHP’li vekiller. MHP’den de teklif veren vekiller var. MHP Genel Başkanı’na sesleniyorum. Eğer Türkiye’nin bu sorununu çözmek istiyorsan, şehit ve gazilere saygılıysan bu kanunu getir parlamentodan oy birliği ile çıkaralım.”

“20 yıllık iktidarında AKP bir fabrika yaptı mı? Bir gübre fabrikası, bir şeker fabrikası, bir çimento fabrikası?”

“Terör bir insanlık suçudur. 30-35 yıldır terörle mücadelede ciddi bir yol alınamamışsa, teröristler ellerini kollarını sallayarak geliyorsa bir sorunumuz var demektir. Şimdi birileri  ‘Böyle günde siyaset olmaz’ diyecektir. Hayır efendim siyaset böyle günler olmasın diye yapılır zaten.”

“Pazar günü İstanbul’da tüm milletimizi üzen bir terör saldırısı yaşandı. 6 vatandaşımız hayatını kaybetti. Birileri bunları sayıdan ibaret sanıyor olabilir ama bunlar anne, baba, evlat, amca, dayı. Her birisinin ayrı hayalleri vardı. Allahtan rahmet diliyorum. Hepimizin başı sağ olsun.”

“Milletimiz tasada ve kıvançta beraber olmayı her zaman başarmıştır. Bu bizim atalarımızdan gelir, kucaklaşmak sarılmak yeri geldiğinde ortak acıları paylaşmak. Ancak birileri var ki bu bağı koparmak için elinden geleni yapıyor. Bu bağ unutulsun istiyorlar. İnsanlar birbirine sarılmasın istiyorlar. Bunların bazıları yönetici, siyasetçi bazıları gazeteci kılığında aramızda geziyor. Zehir saçan dilleri var bu insanların. Terör saldırısından nifak nasıl çıkarabilirim, toplumu nasıl ayrıştırırım diyenlerin tamamı alçaktır.”

“Bahçeli’ye soruyorum: Terörle mücadele konusunda yabancı askerlerin Türkiye’yi gelmesini kimse istemiyor. Bahçeli buna neden evet dedi?”

“Teröre de, teröristlere de, teröristlerin yolunu açanlara da lanet olsun. Söz veriyorum millet ittifakı iktidar olduğunda bu milletin sırtından bunu söküp atacağız bu sorunu. AB ile sığınmacı anlaşmasından çıkacağız. Açık kapı olmayacak. En geç 2 yıl içinde bütün sığınmacıları ülkelerine göndereceğiz.” 

“Bu ülkenin caddelerinde sokaklarında herkes özgürce ve güven içinde yaşayacak hepinize söz veriyorum.”

Editör: TE Bilisim