Muharrem Erkek, partisinin genel merkezinde basın toplantısı düzenledi.

Türkiye genelinde 201 bini aşkın sandığın sonuçlarını sisteme girdiklerini belirten Muharrem Erkek, “14 Mayıs’taki seçimde yurt içinde 192 bin 214 sandığımız vardı, yurt dışında 9 bin 503 sandığımız vardı, toplam 201 bin 807 sandığımız vardı. Bu sandıkların tamamına yakınında yani yüzde 99.9 oranında ıslak imzalı sandık sonuç tutanaklarını sistemimize girdik. O küçücük oranı da kontrollerini yapıyoruz, sistemimize gireceğiz” diye konuştu. 

“Bizim kendi sandık sonuç tutanağımız ile YSK’nın arasında bir uyuşmazlık var ise bizim sistemimizde kırmızı alarm veriyor” ifadelerini kullanan Erkek, “Bunu hem genel merkez, hem il, hem ilçe görüyor. Yani son derece sağlıklı bir alt yapımız ve sistemimiz var. Bu kırmızı alarm verildi. Size tam rakamları vereceğim. Toplam 201 bin 807 sandık ve 2 bin 269 sandık tutanağında farklılık tespit ettik” ifadelerini kullandı. 

“Bizim adayımız aleyhine olanları da ayrıca tespit ediyoruz”

Tespit edilen farklılıklar düzeltildikten sonra sonucun 4 cumhurbaşkanı adayının lehine ya da aleyhine olabileceğini ifade eden Erkek şunları kaydetti:

“Ayrıca bizim adayımız aleyhine olanları da ayrıca tespit ediyoruz. Bunların itirazları pazartesi 17.00 itibariyle yapıldı. Biliyorsunuz 17.00'de itirazlar son buldu. Milletvekilliği için toplam 4 bin 825 sandıkta uyuşmazlık tespit ettik, CHP ve İYİ parti aleyhine. Ve bunların da itirazları dün 15.00 itibariyle bitti.

Şu bilgiyi de vereyim biliyorsunuz, ilçe seçim kurullarında birleştirme tutanakları düzenlenirken, bazı maddi hatalar da ilçe seçim kurulları tarafından düzeltiliyor, itiraz olmadan da düzeltiliyor.

Birkaç örnek vereceğim, kırmızı yandı bunu biz de görüyoruz il ve ilçe başkanlıkları da görüyor ve itirazları ilçe başkanları ilçe seçim kurullarına yapıyor. Örneğin, cumhurbaşkanlığı için Sultangazi Nuri Pakdil anadolu Lisesi 1374 nolu sandık. Kılıçdaroğlu 260 oy almış 76 yazılmış, erdoğan 72 almış sisteme 248 olarak girmiş. itirazlar yapılmış, YSK kararıyla itiraz haklı bulunmuş YSK sistemine de doğru olarak girmiş.

“İtiraz edilmiş ve düzeltilmiş”

Bir örnek daha Elazığ merkez ilçe 105 nolu sandık Kılıçdaroğlu'nun 95 oyu ama sistemde bu oy muharrem İnce'ye yazılmış. İtiraz edilmiş ve düzeltilmiş. Malatya Battalgazi birinci ilçe seçim kurulu, iki sandıktan örnek vereyim çok var; 1050 nolu sandıkta Kılıçdaroğlu 228 oy almış ama bu oylar Muharrem İnce'ye yazılmış. Yine Battalgazi'de 1053 nolu sandık, Kılıçdaroğlu'nun 50 oyu Muharrem İnce'ye yazılmış. böyle yüzlerce örnek var. Bütün sandıkların sonuçları hem bizim tutanakları hem YSK tutanakları karşılaştırılarak tek tek kontrol edildi ve gerekli tüm itirazlar yapıldı, süreç takip ediliyor.

“28 Mayıs'taki seçim çok daha basit bir seçim olacak”

Genel sonuçları değiştirmeyecek nitelikte de olsa her bir oyu takip ediyoruz. Yurt dışındaki oylar da tek tek takip edilmiştir. İstanbul'da cumhurbaşkanlığı için 107, milletvekilliği için de 396, toplam 513 sandıkta itirazlar yapıldı. Bunların da sonuçları takip ediliyor. 28 Mayıs'taki seçim çok daha basit bir seçim olacak. 14 Mayıs'taki seçim bitti, ve bu seçimin kazananı olmadı. TC'ni yöneten yürütmenin başı, cumhurbaşkanı güvenoyu alamadı seçmenden."

Haber Merkezi

Editör: Nisa K.