TFF Süper Lig'in 8. hafta mücadelesinde Gaziantep Futbol Kulübü ile Beşiktaş karşı karşıya geldi. Siyah-beyazlı takımda kaleci Ersin Destanoğlu, 56. dakikada Muhammet Demir'e ceza sahası dışında yaptığı faul sonrası kırmızı kartla oyun dışı kaldı. Destanoğlu, Süper Lig'de Ekim 2007'den (Rüştü Reçber) bu yana kırmızı kart gören ilk Beşiktaş kalecisi oldu. 19 yaşındaki kalecinin kırmızı kart görmesinin ardından Utku Yuvakuran, Rachid Ghezzal'ın yerine oyuna dahil oldu. Direkt kırmızı kart gören Ersin Destanoğlu, Başakşehir ve Fenerbahçe maçlarında forma giyemeyecek.
Gördüğü kırmızı kart ile takımını 10 kişi bırakan Ersin’in bu yıl yaptığı beşinci hata oldu. Beşiktaş kalesini koruyan bir kaleci ne zaman çıkıp çıkamayacağını bilmiyorsa büyük bir sorun var demektir. Birkaç saniye önce karar verip topu önde karşılamaya karar verseydi Beşiktaş ikinci golü yemeyecekti ve belki de bir puanla Gaziantep’ten dönebilirdi. Maalesef yazdığımız gibi olmadı. Beşiktaş kalesi ve defansı gol yemeye devam ediyor. Peki Beşiktaş’ta sorun sadece kaleci mi? Elbette ki kocaman bir hayır. Defansın ve kanatlarında bir farkı yok. Bireysel hatalar yüzünden yenilen goller sene başından beri devam ediyor. Bu bireysel hatalara çözüm bulunmadıkça daha çok üç gol yenilir. Hatta beş bile yersin. Sonra demedi deme.
Denizlispor ve Yeni Malatyaspor’u yenerek toparlanma yolunda önemli adımlar atan Beşiktaş, Süper Lig’de 8. hafta karşılaşmasında Gaziantep FK’ya 3-1 mağlup olarak taraftarlarını hayal kırıklığına uğrattı. Başa baş giden maçta, taç atışından gol yiyen, bireysel hataları maçın önüne geçiren siyah-beyazlılar, 10 kişiyle beraberliği yakalamasına rağmen 3-1 yenilmekten kurtulamadı. Beşiktaş bu sonuçla 8. haftayı (bir maç eksikle) ancak 10 puanla ve -2 averajla kapattı. Orta sıralarda olan siyah-beyazlıların sıralamadaki yeri, rakiplerinin çoğunun yenilmesi ve berabere kalması nedeniyle pek bir değişikliğe uğramadı. Bu hafta galibiyet ile geçseydi. İlk dörde yerleşilmiş olacaktı. Önümüzdeki günlerde takımın toparlanıp taraftarı daha fazla üzmemesi gerektiğini düşünüyorum. Bunu yapacak olan da Sergen Yalçındır.

Editör: TE Bilisim