Ankara futbol camiasında yine kara rüzgarlar esiyor. En büyük sorunların başında tabii ki mali problemler geliyor. Gençlerbirliği cephesinden son gelen açıklamalar da bu mali çıkmazın ne boyutlara geldiğini gösteriyor. 25 Eylül’de yapılan olağanüstü genel kurulda yeniden Gençlerbirliği başkanlığına seçilen Niyazi Akdaş, son yaptığı açıklamada kulübün transfer yasağının devam ettiğine ve ara transfer döneminde bu yasağı kaldırmak için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti. 

Aktaş, transfer yasağını kaldıracaklarını düşünüyor. Bu konuda yani transfer tahtasını açabilmek için de elinden gelen çabayı göstereceğini anlatıyor. Aktaş, ayrıca şu ifadeleri kullanıyor: 

“Gençlerbirliği sırf benim değil, Ankara’nın kulübü. Ankara’nın değerli bir markası. Cumhuriyetten önce kurulduk. Taraftarıyla, camiasıyla, Cumhuriyet ilkelerini benimsemiş bir kulüp. Transfer yasağına konu olan 2 milyon 650 bin Avro önümüzdeki miktar. Arkadan, 1 milyon Avro daha gelecek. Kulübü ilk devraldığımızda Avro 8-10 liraydı, şimdi kur katlandı.”

Elbette kur etkisi ekonomik hayatın her alanında olduğu gibi yadsınamaz. Kur farklılığı neredeyse herkesi olumsuz etkiliyor. Ancak, Gençlerbirliğinin bu mali tabloyla önümüzdeki dönemlerde çok daha fazla zorlanacağı gözüküyor. Kulüp bir yandan da Fenerbahçe’ye transfer edilen Arda Güler’in satışından gelecek yüzde 20 pay hakkına bel bağlamış durumda. Arda Güler, iyi bir rakama yurt dışına transfer olursa Gençlerbirliği buradan da önemli bir gelir elde edecek.

Bir Ankaralı olarak Ankaragücü için de Gençlerbirliği için de temennimiz çok daha iyi koşullara gelmeleri yönünde. Çünkü Ankara 5 milyon nüfusuyla Türkiye’nin ikinci büyük kenti ve her şeyden önemlisi başkenti. Ekonomisiyle, insan kaynağıyla, iş gücüyle Ankara, futbolda da çok daha iyi yerlerde temsil edilmeyi sonuna kadar hak ediyor. Bu konuda iş dünyasının da üstüne düşeni yerine getirmesi bekleniyor.

Editör: TE Bilisim