Bitcoin yine gündem oldu. Elon Musk’ın şirketi Tesla’nın 1.5 milyar dolarlık alımı ile yükseliş tekrar başladı. Elon Musk Twitter’da sürekli olarak elektronik pararlarla ilgili mesaj veriyordu. Son açıklanan verilere göre Bitcoin 48 bin dolara çıktı ve tüm zamanların rekorunu kırdı. Elon Musk dünya düzenine yeni atılımlar yapmak için sürekli uğraşıyor. Başarı öyküsü olan insanlar, tarihe adını böyle yazdırıyorlar işte. Elektrikli araç üreticisi Tesla, Bitcoin’e yatırım yaptı ve rakamlar yükselişe geçti. Neredeyse her şey müdahale etme güçleri var. Şu anda Bitcoin’in yükselişi sürekli olarak devam ediyor mesela. Hatırlarsınız bir dönem neredeyse her gün Bitcoin’den bahsediyorduk. Sonra yavaş yavaş gündemden düşmeye başladı. Tesla’nın yatırımı ve Elon Musk’ın hamleleri ile tekrar en çok konuşulan konu Bitcoin oldu.
Tesla şirkketi araç satışlarının ödemeleri için Bitcoin kullanmayı düşünüyor. Bunun bir sonraki aşama olduğunu bildirseler de dediklerini yapacakları kesin gibi görünüyor. Tesla Bitcoin’i tercih etti ve Bitcoin yükselişe geçti. Dünyaya yön veriyorlar desek yeridir. Elon Musk’ın bir Twitter gönderisi kripto paraların değerini yeniden artırdı. Bir gönderi elektronik paraların değerini yüzde 10 civarında artırdı. Elon Musk’ın hamlesinden sonra Twitter’ın CEO’su Jack Dorsey de aynı açıklamayı yaptı. Kripto paraya yatırım yaptığını duyurdu. Bitcoin hayatımızı yaklaşık 12 yıl önce girdi. 3 yıl önce sadece bir tanesi bin dolarla ile ifade ediliyordu. Daha sonra düşüş başladı ve şimdi tekrar yükseliğini görüyoruz. Kripto paralardaki düşük oldukça keskin şekilde yaşanıyor. Örneğin birkaç saat için 12 bin dolar birden düşüyor. Para borsasının yüksek gerilimli versiyonu kripto paralarda yaşanıyor.
Herkes kripto paralarla ilgili başka bir görüş sunuyor. Bazı iş insanları Bitcoin’in bir daha rekor kıramayacağını iddia ediyor. Ama durum hiç de öyle olmuyor işte. Teknoloji devlerinin yarattığı gündemler dünyanın düzeni üzerinde oldukça etkili. Hatta Elon Musk’ın son hamlesi ile birlikte Bitcoin uzun süre yükselişini sürdüreceği ve yerini sabitlediği de belirtiliyor.

Editör: TE Bilisim