Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Türkiye'nin 2020-2022 dönemini kapsayan üç yıllık Yeni Ekonomi Programı'nı açıkladı.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın konuşmalarından satır başları; - Dengelenme hedeflerini başarılı bir şekilde uyguladık. - İhracatı arttırdık, Türkiye küçülmedi' -Bu yılki programın ana temasına "Değişim başlıyor" dedik.Önümüzde yapacak çok ama çok işimiz var. -Kur ataklarıyla birlikte büyük resesyon beklentisine rağmen yılsonunu pozitif büyüme ile kapatmaya hazırlanıyoruz. Kur saldırılarını başarıyla engelledik. HEDEFİMİZ ENFLASYONU YÜZDE 5'İN ALTINA İNDİRMEK -"Hedefimiz enflasyonu yüzde 5'in altına indirmek. 2019 yılı enflasyon hedefimiz yüzde 12."
- "Lüks tüketim mallarına yönelik tedbirimiz 2020 yılında da devam edecek." -"Yılı cari açık değil, cari fazla vererek kapatacağız." -'Gıda enflasyonuyla mücadele kapsamında; gıda üretimini artırmak için sulama yatırımları ve fiyatlardaki dalgalanmayı önlemek için sera yatırımları yapacağız" BÜTÇE AÇIĞI -"2019'da bütçe açığını yüzde 2,9'da kapatmayı hedefliyoruz." - "Geçtiğimiz yıl sözünü verdiğimiz 'Kamu Maliyesi Dönüşüm ve Değişim Ofisi' kurumsallaştı" - 'Vergi reformuyla adaleti sağlayacak adımlar atacağız' İŞSİZLİK  -"2019 yılını yüzde 12,9'luk bir işsizlik oranıyla kapattıktan sonra 2020'de 11,8'e, 2021'de 10,6'ya, 2022'de de 9,8'e düşürmeyi hedefliyoruz'' FİNANS MERKEZİ "İstanbul Finans Merkezi'ni 2021 yılının sonuna doğru devreye alacağız"(İHA)  
Editör: TE Bilisim