Geçtiğimiz hafta Süper Lig’in üst sıralarında bulunan Fenerbahçe ve Alanyaspor karşısında başarı kaydeden Başkent ekipleri Gençlerbirliği ve Ankaragücü, Pazar günü 16:00’da karşı karşıya gelecek. Ali Şansalan tarafından yönetilecek maçın ev sahipliğini Gençlerbirliği yapacak.

Gençler’de derbiye hazırlık

Haftayı Aytemiz Alanyaspor galibiyeti ile kapatan Gençlerbirliği bir günlük iznin ardından derbi hazırlıklarına başladı. Akşam saatlerinde İlhan Cavcav Tesisleri’nde gerçekleşen antrenman ısınma hareketleri ve dar alanda oyun ile başladı. Yaklaşık doksan dakika süren antrenman son bölümde oynanan üç kaleli maç ile noktalandı. Tedavileri tamamlanan Polomat ve Sadio düz koşu yaptı. Arda Kızıldağ ise sakatlığının ardından fizyoterapist eşliğinde düz koşu çalışmalarına başladı. Sefa, Ayite ve Rahmetullah’ın ise tedavilerine devam edildi. Antrenmanı başkan Murat Cavcav ve yönetim kurulu üyeleri de takip etti.

Sefa Yılmaz’dan kötü haber

Sefa Yılmaz'ın, Alanyaspor karşılaşmasında yaşadığı sakatlık nedeniyle yaklaşık 2 ay sahalardan uzak kalacağı açıklandı.

Alanyaspor karşılaşmasının ilk yarısında sağ ayak bileğinde meydana gelen yaralanmanın ardından oyuna devam edemeyen Sefa Yılmaz’ın sağ ayak bileğinde, çoklu bağ yaralanması, yoğun kanama ve eşlik eden kemik iliği ödemi tespit edildiği ve 6-8 hafta aralığında sahalardan uzak kalacağı belirtildi.

Gençlerbirliği, tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Acıbadem Ankara Hastanesinde yapılan MR incelemesi sonucunda, sağ ayak bileğinde çoklu bağ yaralanması, yoğun kanama ve eşlik eden kemik iliği ödemi tespit edilmiş olup sporcumuzun tedavisine sağlık ekibimiz tarafından başlanmıştır. Sefa Yılmaz’ın planlanan tedavi süreci doğrultusunda sahalara dönüşünün yaklaşık 6-8 hafta aralığında olması öngörülmektedir."

Ankaragücü'nde gözler derbide

Süper Lig'deki ikinci yarı performansıyla tüm dikkatleri üzerine çeken Ankaragücü'nde tüm gözler pazar günü oynanacak olan derbiye çevrildi.

Geçtiğimiz hafta oynanan maçta Fenerbahçe'yi mağlup ettiklerinin altını çizen Mustafa Reşit Akçay, "Takım olarak güzel bir çıkış yakaladık. Bunu sürdürmek istiyoruz. Gençlerbirliği ile keyifli bir maça çıkacağız. Umarım taraftarların memnun kalacağı centilmen bir karşılaşma olur. Kazanan taraf olmak için hafta boyunca çalışmalarımızı yapacağız. Oyuncularıma güveniyorum. Ankaragücü'nün ligde tutacağız." dedi.

Ankaragücü'nde derbi öncesi cezalı oyuncu bulunmuyor.

Eski kaptanlardan derbi yorumu

Ankara Derbisi'nin o dönem ki havasını ve derbiye dair beklentilerini aktaran iki eski kaptan "centilmenlik ve kardeşlik"  vurgusunda bulundu.

Gençlerbirliği’nde uzun dönemler kaptan olarak görev alan ve çok sayıda Ankara Derbisi’nde forma giyen Cemalettin Sakallıoğlu ve Avni Okumuş derbiye dair düşüncelerini aktardı.

Futbol kariyerlerindeki derbi dönemlerinin nasıl geçtiğini anlatan iki emektar kaptan karşılaşma hakkında “Gençlerbirliği’nin kazanmasını isteriz elbette ama biz bu maçı kazanlım; sonraki haftalarda da iki takım ligde yukarılara çıksın” dedi.

[ilgiliVideo icerik_id2="91164"]

Derbinin hakemi belli oldu

Süper Lig'in 23. haftasında Pazar günü oynanacak olan Gençlerbirliği-Ankaragücü derbisinin hakemi belli oldu.

Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu tarafından Süper Lig'in 23. hafta maçlarında görev alacak hakemler duyuruldu.

Pazar günü saat 16.00'da Gençlerbirliği ile Ankaragücü arasında oynanacak derbi karşılaşmasını Ali Şansalan yönetecek.

Diğer karşılaşmalarda görev alacak hakemler şu şekilde:

21 Şubat Cuma

20.00 Sivasspor - Alanyaspor: Zorbay Küçük

22 Şubat Cumartesi

14.00 Kayserispor - Konyaspor: Arda Kardeşler

17.00 Göztepe - Gaziantep FK: Suat Arslanboğa

20.00 Beşiktaş - Trabzonspor: Fırat Aydınus

23 Şubat Pazar

13.30 Yeni Malatyaspor - Antalyaspor: Yaşar Kemal Uğurlu

16.00 Gençlerbirliği - Ankaragücü: Ali Şansalan

19.00 Fenerbahçe - Galatasaray: Halil Umut Meler

24 Şubat Pazartesi

20.00 Rizespor - Başakşehir: Cüneyt Çakır 20.00 Kasımpaşa - Denizlispor: Atilla Karaoğlan

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim