Ahilik Haftası, bu yıl da tüm yurtta olduğu gibi Ankara’da da 16-22 Eylül 2019 tarihleri arasında kutlanmaya başladı.  Ulus Meydanı Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilen törene Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ANKESOB) Başkan Vekili Hüseyin Ar, Ankara Vali Yardımcısı Ayhan Özkan, Ankara Büyükşehir Belediyesi  yöneticileri, Ankara Ticaret İl Müdürü Yavuz Kara, ANKESOB’a bağlı meslek odalarının başkanları ve çok sayıda yurttaş katıldı.

  1. Ahilik Haftası Kutlamaları açılış töreni, renkli görüntülere sahne oldu. Dün, saat 10.30’da Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ANKESOB) Başkanı Mehmet Yiğiner tarafından Ulus Atatürk Anıtı’na çelenk konulması ile başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı ve Ankara Kulübü Derneği Seymen Gösterisi ile devam etti.
“AYNİ DİLİ KONUŞANLAR DEĞİL AYNI DUYGUYU PAYLAŞANLAR ANLAŞABİLİYOR” Törende konuşan ANKESOB Başkan Vekili Hüseyin Ar, ahiliğin tarihinden bahsederek bu geleneğin yıllardır kutlandığını dile getirdi. Esnaf ve sanatkârların sorunlarını anlatan Ar, bazı kurum ve kuruluşların esnaf ve sanatkârları algılamak yerine yargılandığını öne sürerek “Oysa esnaf ve sanatkârları anlamayı düşünseler bizi biraz daha anlayacaklar. Nasihat verecek yöneticilere ihtiyacımız yok. Örnek alınacak yöneticilere ihtiyacımız var” dedi. Ar, “Ayni dili konuşanlar değil aynı duyguyu paylaşanlar anlaşabiliyor” ifadesini ekledi. “AHİLİKTE ALIN TERİYLE KAZANMAK AHLAK KURALIDIR” Ankara Ticaret İl Müdürü Yavuz Kara, ahiliğin toplumda yaşayan fertler arasında dayanışma sağladığını ve herkese eşit yaklaşan bir anlayışın simgesi olduğunu belirterek, “Ahilikte alın teriyle kazanmak ahlak kuralıdır” dedi. Kara, Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik süreçte ahiliğe ihtiyaç duyulduğunu ifade etti. (Eren GÜVENDİK)      
Editör: TE Bilisim