Ailenin tek çocuğu olan ve yürüme engeli bulunan, Elmadağ Kurtuluş mahallesinde ikamet eden, Sena Nur Suludere adındaki öğrenci, mahalle muhtarını arayarak Belediye Başkanından yardım etmesini rica etti.

Sena Nur Suludere, Belediye personelinin gözetiminde YKS için ailesiyle birlikte evden alınarak sınava götürülmeyi istedi.

“Engelli olmak, hayatı yaşamak için engel değildir

Sena’nın talebini duyan ve hemen gerekli talimatı veren, bu davranışı ile aile bireyleri tarafından da takdir toplayan Elmadağ Belediye Başkanı Adem Barış Aşkın: “Öğrencilerimizin geleceğini belirleyen önemli sınavlarından birine katılacak olan kızımıza elbette ki yardımcı olacağız. Bizlerin görevi, sizler gibi pırıl pırıl gençlerimizin, engellilerimizin, yaşlılarımızın her zaman yanında olmak. Engelli olmak hayatı yaşamak için engel değildir. Biz sizlerle el ele verirsek bütün engelleri aşarız.” dedi.

Başkan Aşkın “İnanmak başarmanın yarısıdır, YKS ye giren tüm öğrencilerimize ve kızımıza emeklerinin karşılığını alabilmeleri temennisiyle başarılar ve kolaylıklar diliyorum. Bundan sonra da elimden geleni değil, sizler için elimden geleni fazlasıyla yapacağım” ifadelerini kullandı. 

Editör: TE Bilisim