Hafta sonu İstanbul Maltepe’de bir protesto gösterisi düzenlendi. Koronavirüs önlemlerine, Covid-19 testlerine, maske kullanımına ve aşılama programına karşı binlerce insan bir araya geldi. Dünyanın kabul ettiği bir gerçeğe karşı iki bin kişiye yakın insan ayaklandı ve ‘’bu bir biyolojik savaş, inanmayın’’ dedi. Gösteri sırasında tepki göstermek için birçok kişi maske takmadı. Polisler yine de halk sağlığını korumak için uyarı yapsa da oraya giden kitlenin bunu hiç umursamadığı ortada.

Şimdi orada toplanan kişilerin büyük bir çoğunluğuna koronavirüs bulaştığı fotoğraflarda bile görülüyor. Dip dibe insanlar, sanki virüs hiç yokmuş gibi hareket ettiler. Hasta oldukları zaman bunun bir oyun olmadığını ve salgın bir hastalık ile iki yıla yakın bir zamandır savaştığımızı anlayacaklar mı acaba? Hadi kendi sağlığınızı hiç düşünmüyorsunuz, hastaları tedavi etmek için canından olan doktorları, bitmeyen pandemi nedeniyle işsiz kalan insanları, bozulan ekonomiyi, hastalıktan en sevdiklerini kaybeden insanları da mı düşünmüyorsunuz. Aşı karşıtlarını anlamak gerçekten mümkün değil. Yapılan bir araştırmaya göre sosyal medyada aktif olan aşı karşıtları sadece retweet yaparak sosyal medya kullanıyor. Aşının etkinliğini savunan bilim insanları ve doktorlar ise görüşlerini yazıyor. Araştırmaya göre aşı karşıtları çoğunlukla başkalarının görüşlerini sosyal medya savunuyor ve yeni bir argüman geliştiremiyor.

Aşının etkinliği artık tartışılamaz bir konu. Virüslerle mücadele aşıdan başka bir yol maalesef ki yok...

Hala aşı oldum yine de hasta oldum diyenler var. Bununla ilgili bilim insanları yeterince açıklama yapıyor. Koronavirüse karşı geliştirilen aşılar virüsü tamamen yok edemiyor fakat modifiye ediyor. Ölüm ve entübe riskini büyük oranda engelliyor. Koronavirüsten zaten kesin ve net şekilde kurtulamıyoruz bir de aşı karşıtları yüzünden durum iyice içinden çıkılmaz bir hal alıyor. Kimsenin kimseye riske etme hakkı yokken, aşı karşıtları tüm kuralları hiçe saymayı tercih ediyor.

Editör: TE Bilisim